Geçtiğimiz günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün aldığı karar doğrultusunda ve sık sık trafik kazası yaşandığı gerekçesiyle Fiskobirlik Kavşağı’nın kapatılmasına vatandaşlardan ve siyasilerden tepki gelmeye devam ediyor. Yeniden Refah Partisi İl Yönetimi, Fiskobirlik Kavşağı’nda kameraların karşısına geçti ve akıllı kavşak yapımının atılacak ilk adım olduğuna dikkat çekti.

Muharrem ayının girdiğini hatırlatan Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, yapılan aşurelerin Düzce’ye bereketler getirmesini diledi. Kapatılan kavşak nedeniyle halkın dertleriyle dertlendiklerini söyleyen Merttürk, şöyle konuştu:

“Tabii ki şu an Fevzi Çakmak Mahallesi’ne bağlanan kavşağının kapatılmasından dolayı burada halkımızın dertleriyle dertlendik. Geldik görüştük ve halkımıza sorular sorduk. Halkımız, bu konuda ne kadar mağdur olduğunu, sıkıntılar yaşandığını, ekonomik olarak büyük bir zarara girdiğini bizlere dile getirdiler. Sadece burası, bir kavşak değil en az 15-20 bin nüfusu bağlayan çok önemli bir yol. Eski İstanbul-Bolu caddesi. E-5’in olduğu yol. Böyle bir yolun kapatılması gerçekten halkımızı ve bölgeyi derinden etkilemiştir.”

Konu üzerinde gerekli çözümleri yetkililere önerdiklerini ve halkla görüştüklerini belirten Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, şu ifadelerde bulundu:

“Bu konuda biz de gerekli çözümleri yetkililere önerdik, halkımızla da görüştük. Bu konuda uzman kişilere sorarak nasıl bir çözüm bulunabileceğini onlara sorduk. Onlar da en önemli çözümün tabii ki viyadüğün yapılması olduğunu söylediler. Tabii o uzun bir süre alacağı için şu anda geçici olarak sorunun akıllı kavşak yapılmasıyla çözülebileceği konusunda gerçek bilen kişilerden böyle bir teyidi aldık. Tabii ki bunun dışında akıllı kavşak uygulaması olmadan da sadece bizim dediğimiz gibi doğu çıkmazı dediğimiz o bölgenin kesinlikle trafiğe kapatılacağı, E-5’ten ve Kalıcı Konutlar’dan gelen yollara bir bariyer, kasis konarak, yani araçların yavaşlamasını sağlayarak Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki çıkıştan da aynı şekilde kasis koyarak buna geçici olarak çözüm bulunabilir.”
 
Yetkililere ve basın mensuplarına seslendiklerini, Sakarya’da yol konusunda emsal projelerin olduğunu söyleyen Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Sakarya’ya gidilerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alınması tavsiyesinde bulundu. Merttürk, şunları söyledi:

“Sakarya’da gerçekten de böyle girişimler bulunulmuş ve çoğu yerde de ışıklar iptal edilmiş, kasislerle çoğu bölgenin trafik sorunu çözülmüş. En azından yetkililerimizin Sakarya’ya gidip bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alıp oradan örnek alabilirler. Tabii ki bu basın toplantısı kesinlikle siyasi bir amaç uğruna yapılan bir şey değil. Halkımızın sorunlarını çözebilmek ve bu konuda dertlenebilmek için bu basın açıklamasını yapıyoruz. Biz muhtarımızı da buraya çağırdık. Herhalde kendisi işleri olduğu için gelemediler. Geleceklerini söylemişlerdi. Biz kendi mahallelerinin sorunlarını çözmek için siyasi bir ikbal değil bu işi sadece Allah rızası için yapıyoruz. Bu konuda tabii ki herkes üzerine düşeni özverili bir şekilde yapmalıdır diye düşünüyoruz. Tabii ki bu büyük bir sorun. Bu sorunun biran önce çözülmesini yetkililerden istirham ediyoruz.”

Haber: M. KADAŞ