2020 yılı için geri sayım başladı. Milyonlarca insan yeni yıla girmenin heyecanın yaşarken, Öncü Haber ekipleri Düzceli esnafa yeni yıldan beklentilerini ve yılbaşı öncesi oluşan alış-veriş hareketliliğini sordu. Yeni yıldan umutlu olan Düzceli esnaf, yılbaşında pek fazla alış-veriş hareketliliği olmadığından dert yandı.
 
“Bugün işlerin artacağını tahmin ediyoruz”
Kuru yemiş esnaflarından Sami Demirtaş geçen yıla göre fiyatlarda farklılık olduğunu belirterek şunları söyledi:  “ Geçen yıl ile bu yıl arasında fiyatlarımızda ister istemez farklılık vardır. Yeni yıla artık geri sayım başladı. Bugün işlerin artacağını tahmin ediyoruz. Yeni yıl ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olur inşallah.”

“Satışlar beklediğimiz kadar iyi değil”
Kıyafet mağazasında çalışan Gülfidan Kul yeni yıl satışlarının bekledikleri gibi olmadığını belirterek şunları söyledi: “Satışlar beklediğimiz kadar iyi değil ama buna da şükür. Dünyada ve ülkemizde barışın huzurun hakim olduğu bir dünya olmasını diliyorum.”
 
 



“Önemli olan beklentilerin karşılanması”
Cep telefonu ticareti yapan Enes Pak yeni yılda öneli olan beklentilerin karşılanması olduğunu belirterek şunları söyledi:  “Önemli olan beklentilerin karşılanması. Günümüz Türkiye’ sin de bunların gerçekleşmesi çok zor. Yoksulluk sınırının altı bin TL. açıklandığı Türkiye’ de asgari ücretinin 2.324,00 TL şeklinde açıklarsan bu insanların beklentisi çok olur. İşte beklentilerin sağlanması lazım. Bu şekilde gitmez. Bizim beklentilerimiz hep üst sınıfın değil de alt sınıfın yanında olmasını bekleriz ”
 
 
“Fiyatlar geçen yıla göre biraz yükseldi”
Çanta satışı yapan İlknur Cambaz insanların bir birlerine hediye almasının iyi bir şey olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Yılbaşı nedeniyle insanlar birbirlerine hediye alıyor. Buda bizim için çok iyi. Fiyatlar geçen yıla göre biraz yükseldi ama çok şükür satışlar buna rağmen iyi. Yeni yıldan beklentilerimiz herkes için sağlık, huzur istiyorum.”
 




“2019 yılı esnaf için biraz çalkantılı geçti”
Konfeksiyon dükkanı işletmecisi Esra Baştuğ 2019 yılının çalkantılı geçtiğini ifade ederek şunları söyledi : “2019 yılı esnaf için biraz çalkantılı geçti. 2020 yılından beklentimiz işlerin daha iyi geçmesi, ülkemizde huzurun ve mutluğun bol kazançlı geçmesini diliyorum.”
 
“İşler çok durgun”
İşlerin durgun olduğunu belirten Nurhayat Tekin şöyle konuştu: “Yılbaşı alış-verişi diye bir şey yok şuan. İşler çok durgun. Daha önceki yıllar böyle bir durum hiç yaşamamıştık. Vatandaşın maddi sıkıntısı var alış-veriş yapamıyor. Her sene daha önceki yıldan daha durgun.”
 




“Tabi ki beklediğimiz hareketlilik yok”
Bekledikleri hareketliliğin olmadığını ifade eden Cahit Vuruş şunları söyledi: “Yılbaşında şuan çoğunlukla tek taş, beş taş ve kolye gibi ürünleri satıyoruz. Fiyatı 500 ile 1000 TL arasında olan ürünler şuan için çok satılıyor. Tabi ki beklediğimiz hareketlilik yok. Ama yine de şükür ediyoruz.”
 
 “Şuan çok fazla yoğunluk yok”
Yılbaşı yoğunluğunun olmadığını söyleyen Ersin Santer şunları ifade etti:  “Şuan çok fazla yoğunluk yok. Yeni yıldan beklentilerimiz var ama şuan için satışlardan pek fazla memnun değiliz.”
 




“Eskiye göre satışlarımız az.”
Önceki yıllara göre satışların azaldığını belirten Perihan Demirtaş şöyle konuştu : “Tabi ki önceki senelere göre daha az. Sektör daha genişlediği için biraz bu böyle ama eskiye göre satışlarımız az.”
 
“Ama şuan için satışlarımız normal”
Pastacı da çalışan Fatih Çakmak satışların normal olduğunu belirterek şunları söyledi: “Satışlar şuan için güzel gibi. Biraz da kar yağsa daha güzel bir ortam olacaktı. Ama şuan için satışlarımız normal müşterilerimizi  hediyelik çikolata almaya bekliyoruz.”