Düzce’de bir alüminyum fabrikasının konkordato ilan etmesinin ardından bu firma ile çalışan ve yaklaşık 300’den fazla üyesi olan Düzce Kamyoncular ve Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz ve nakliyeci esnafı ile bir araya gelen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz açıklamalarda bulundu.


 
1,5 senedir alacağını tahsil edemeyen ve mağduriyet yaşadıklarını belirten Düzce Kamyoncular ve Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz ile bir araya gelen MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 “Konkordato ilan eden firmalardan alacağı olan diğer alt firmalarla ve kişisel alacakları olan şirketlerle alakalı daha önce konuşma yapmıştık. Bu konu gerçekten kangren haline gelmeye başladı. Bir domino etkisi yapmaya başlıyor. Konkordato ilan eden firmanın alt alacakları olarak yüzlerce kişiyle karşılaşabiliyorsunuz.
Burada konkordato ilan eden kişiye bir kolaylık sağlıyorsanız eğer muhakkak bunlardan alacağı olan tüzel kişilikteki veya şirketlerdeki alacakların da bir şekilde ya mahsuplaşma yoluyla ya da başka türlü alternatiflerin düzenlenmesi gerektiği kanaatindeyiz. Aksi takdirde üretim yapan istihdam sağlayan alt firmalarını düşünülmesi gerekerek çözüm bulunması gerekiyor”



“Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”


Yalnız olmadığımızı hissettik diyerek Vekil Yılmaz’ın ziyaretinden memnun olduklarından bahseden Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Orhan Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

 “Milletvekilimiz bize geldiler durum ile alakalı bilgi alıp akabinde bir şeyler yapma adına ilgili yerleri aradılar. İnşallah kısa bir zaman içinde çözüm için ellerinden geleni yapacaklardır. Yani yalnız olmadığımızı düşündük ve gerçekten de Allah razı olsun bizim her konumuzda her sıkıntımızda çat kapı kendisi burada oluyor.  Bizim kooperatifimiz için ciddi bir sıkıntı, alacağımız küçük bir meblağ değil. Biz fabrikayı kötülemiyoruz. Fabrikamız çalışsın desteklensin. Ama bizlerinde borcu bir an önce ödensin sadece biz değil birçok esnafımız mağdur.’’

Haber: H. DURNA