Mübarek Ramazan Ayı’nın sona ermesine sayılı günler kala, bayram günlerini aileleri ile veya memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların yol telaşesi başladı.

Şehirlerarası yolculuklarında hususi araç yerine toplu taşıma tercih eden vatandaşlarsa, seyahat acentelerine erkenden müracaat ederek biletlerini ayırttı.



9 günlük bayram tatilinin başlaması ile otobüs terminallerine akın edenlerin en başında ise ailelerinden ayrı olan öğrenciler yer aldı.



“İstanbul’dan gelişler yoğun”


Bayram öncesi yoğunluğu değerlendiren otobüs muavini Murat Şen, trafikteki duruma da değinerek şunları söyledi:

“Öğrencilerin çoğu gitti. Şu an pek bir yoğunluk yok ama İstanbul’dan gelişler yoğun. Elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ediyoruz. Ramazan boyunca zaten seferlerimizde bir sıkıntı olmadı. Elimizden geleni yapıyoruz. Hizmetimize devam ediyoruz. İzmit taraflarında ve Dudullu çıkışında trafik yoğunluğu yaşıyoruz.”

“Yoğunluk bitti”

Terminaldeki ve yollardaki son durumu paylaşan bir diğer isim Burhan Ocakçı şu şekilde konuştu:

“Yoğunluk bitti. Öğrenciler gitti iş bitti. O kadar büyük bir yoğunluk yok yani. Firmalar cevap verebiliyor. Her ilden geliyor vatandaşlar. Gelenler de öğrenci. Keyfi gezmeye gelenler nadir.”



“Oldukları yerde kalabilirler”


İstanbul’da gelişlerde trafik olduğuna dikkat çeken otobüs şoförü Fatih Gürsoy, yolculara önerilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda İstanbul’dan gelişler var. Şehir neredeyse boşaldı. Yolcu ve trafik yoğunluğu olarak İstanbul dönüşler devam ediyor. Vatandaşların dönecekleri tarihleri önceden belirleyip, biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Bilet işini gidecekleri güne bırakırlarsa, oldukları yerde kalabilirler. Herkese kazasız yolculular ve iyi bayramlar temenni ediyoruz.”

Haber: İ.İ. AYDOĞDU