Eğitim İş Düzce Temsilcisi Zeki Bayram, Düzce Üneiversitesi'nde akademik yılın açılışı nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Bayram Açılış konuşması sırasında Rektörün yaptıklarından hedeflerinden ve yetersizliklerinden bahsettiğini, Milletvekili Celal Erbay'ın ise 170 kadro talep etmelerine karşın sadece 23 kadro gelmesinden şikayet ettiğini söyledi.

Bayram, Yeni açılmış bir üniversitenin fen edebiyat ve mühendislik fakülteleri açılacağını, ilcelerin ısrarla istediği meslek yüksekokullarının da açılacağını hatırlatırken, üniversitenin belki de verilen kadro sözlerine dayanarak bu kadar büyümeyi hedeflediğini söyledi. Meslek Yüksekokullarının programlarının Türkiye ve Bölgenin ihtiyaçlarına göre çok iyi seçildiğini söyleyen Bayram, gelen kadronun ihtiyacın yedide biri bile olmayan komik bir rakam olduğunu ifade etti.

Bayram, Erbay'ın şikayetini eleştirirken, milletvekilliğinin dert yanma mevkisi olmadığını, iktidarın bu ilden türkiye ortalamasının üzerinde oy aldığını, ancak vekillerin kadro işinden sınıfta kaldığını söyledi.

Bayram ayrıca Üniversiteye yazdıkları bazı yazılara cevap alamamaktan yakınırken, sendikaların üye sayılarını belirleyen mutabakat metnini imzaya da çağrılmadıklarını belirterek şikayetlerini dile getirirken, sendikalar ve sivil toplum örgütlerine sırtını dönen bir üniversite olamayacağını söyledi.