Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde yarın karneler alınıyor. Eğitim Bir Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, 2013-2014 yılını değerlendirdi. Çelebi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat döneminin eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olduğunu vurgulayarak, “Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. 2014-2015 yılı için imzaladığımız toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının, geride bıraktığımız dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezli olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesini istemiştik. Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.
Çelebi, Sınav sistemlerindeki sık değişikliklerine bir yenisin daha eklenmesinin ardından “Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş” sisteminin eğitimde yapılan son sistem değişikliği olmasını temennisinde bulundu.

KARMA EĞİTİM MECBURİYETİNE SON VERİLMELİDİR

Eğitimdeki karma eğitim sistemine de bir an son verilmesi gerektiğini savunan Çelebi, karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. Dedi.

Çelebi, “1999’da Milli Eğitim Kanunu’nun 15. maddesini “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır” şeklinde değiştirenler, özel eğitim kurumlarını ve dershaneleri dahi kapsayacak şekilde dayatmanın sınırlarını genişleterek Avrupa’da “Yüzyılın Pedagojik Yanlışı” diye adlandırılan, bilimsel verilerin iddiaları doğruladığı bir yanlışa herkesi mahkûm etmiştir. Devletin görevi, insanlara dayatma yapmak değil, demokratik haklarını tanımaktır. Bakanlığın bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz.” Dedi.

MÜFREDAT VE DERS KİTAPLARI BAŞTAN SONA YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

Okullardaki ders kitaplarının ve müfredatın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Çelebi, değerler/şahsiyet eğitimini esas alan bir içerik doğrultusunda düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Çelebi, “Eğitim-Bir-Sen olarak, ara dönemin öğrencilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, başarılı öğrencilerimizi kutluyor, karnelerin aynı zamanda velileri de verildiği gerçeğini hatırlatarak iyi tatiller diliyoruz.” Dedi. 



Haber: G. KARDUZ