Safir Koleji’nin öncülüğünde Düzce Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen ve Düzce’de bir ilk olma özelliği taşıyan “1. Düzce Kitap Fuarı”nın resmi açılışı yapıldı.

Düzce Anıtpark’ta gerçekleştirilen dev etkinlikte binlerce kitabı kitapseverlere sunan fuarın açılışına, Vali Yardımcısı Vekili Cemal Demiryürek İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.



“Bizim için onur verici”

Açılış töreninde konuşan Safir Türkiye Kolejleri Kurucu ve Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin, gerçekleştirilen fuarın önemini şu ifadelerle açıkladı:

“Düzce’nin bu güzel gününü hep birlikte paylaşmak bizim için onur verici bir unsur. Düzce’ye bugün onlarca yayın evi, yüzlerce kitap gelmiştir. Her bir kitap, her bir yazar bir dünyadır. Her kitabın içinde hayat boyu biriktirilen tecrübeler, deneyimler Dünya’nın en uzak noktalarından Düzce’ye geliyor. Buna vesile olan çalışma arkadaşlarıma, Sayın Valiliği’mize, Düzce Belediye Başkanlığı’mız ve Sayın Milli Eğitim Müdürlüğü’müz gereken destekleri bize verdiler. Bu onur duyacağımız ve duyarlı çalışmayı hep birlikte başarmış bulunuyoruz.”



“Kültür hayatına katkı sağlamak amacıyla böyle bir girişimde bulunduk”

Açılış töreni ardından hep birlikte fuarı gezen protokol üyeleri, sergilenen kitapları inceleme fırsatı yakaladı. Fuar alanını dolduran vatandaşlar, birçok kitap ve yayınevine yakinen ilgi gösterdi.

Burada Öncü Haber’in sorularını yanıtlayan Safir Türkiye Kolejleri Kurucu ve Genel Müdürü Dr. Cemil Keskin, Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin verdiği destek için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bu tip organizasyonlar oldukça pahalı organizasyonlar. Ciddi bütçeler ayrılarak yapılması gereken organizasyonlar. Biz Safir Koleji olarak buna cesaret ettik ve Düzce’nin kültür hayatına katkı sağlamak amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. Bütün mülk-i erkan bizi bu konuda desteklediler, cesaret verdiler.”



“Hayattaki başarıyı okumak getiriyor”
Fuarın gerçekleştirilme sebebine açıklık getiren Keskin, kitap okumanın önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“İki gündür Düzceliler’den yoğun bir katılım görüyoruz. Özellikle çocuk kitapları çoğunluklu bir satış organizasyonumuz var. Böyle bir fuar yaptık çünkü, hayattaki başarıyı okumak getiriyor. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok hayat tecrübesi emiyor ve hayatla donanıyorsunuz. Kelime hazneniz gelişiyor ve ufkunuz açılıyor. Eğer Düzce’ye ve ülkemize daha çok hizmet etmek istiyorsak daha çok kitap okumalıyız. Yaz aylarında yaklaşık 3 buçuk ay tatil olan bir dönem var. Bu dönemde birçok çocuk okuma yazmayı unutarak okullarına dönüyor. Anne ve babaların çocuklarına günde en az bir saat kitap okuma alışkanlığı kazandırması gerektiğini düşünüyoruz.”



“Düzce’nin öncüsü olmanın gururunu yaşadık”

Eğitimcilerin bu konularda önce ve önder olması gerektiğinin altını çizen Genel Müdür Keskin, ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Safir Koleji, Düzce’de kitap fuarlarının birincisini düzenleyerek her alanda olduğu gibi bu alanda da Düzce’nin öncüsü olmanın gururunu yaşadık. Birçok çekince duyduk. Birçok yayınevi daha önce böyle bir tecrübe olmadığı için Düzce’ye gelmek istemedi. Kendilerine garanti verdik. Bütün giderlerini biz karşıladık. Talep artınca bu kez onlar gelmek istedi ancak 1.200 metrekare bir alanımız var, yerimiz olmadığı için onlara yer veremedik.”



“Büyük Düzce diyoruz”

Bu gibi etkinliklerle refah ve ufuk olarak gelişmeyi uman Keskin sözlerine şöyle devam etti:

“Biz büyük Düzce diyoruz. Her ne kadar metrekare olarak küçük olsa da ufku ve dünyası büyük bir Düzce diyoruz. Sadece Düzce yetmez, ufku büyük, hayalleri büyük gelişmiş ve büyük Türkiye diyoruz. Refaha ulaşmış, kültür-sanat programlarını doya doya yaşayan bir Düzce ve Türkiye hayal ediyoruz. Safir Koleji olarak da buna destek verdiğimiz için mutlu ve onurluyum.“
1’inci Düzce Kitap Fuarı, 16 Haziran Pazar gününe kadar Düzcelileri ağırlayacak.



Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN



6