Yaz tatilinde bitirilemedi
 
Geçtiğimiz aylarda istinat duvarlarında derin çatlaklar oluşan Kalıcı Konutlar'daki 23 Nisan İlköğretim Okulu'na yeni duvar yapılması için başlatılan çalışmalar tatil döneminde tamamlanamadı. 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Atatürk Lisesi'nin bahçelerinde büyük bir tehlike ortaya çıkaran derin çatlaklara karşı belediye ekipleri ilk olarak geçtiğimiz nisan ayında duvarların alt kısmından geçen yolları ulaşıma kapatarak önlem almıştı. Belediye ekiplerinin yolu trafiğe kapatmasının ardından duvar yıkılmıştı. Öğrenciler ve yoldan geçenler için büyük tehlike oluşturması nedeniyle duvarın yıkılarak tekrar yapılması kararı alınırken 3 aylık yaz tatilinin sona ermesine bir gün kala çektiğimiz fotoğraflar yeni istinat duvarı çalışmalarının henüz tamamlanamadığı ortaya koydu.
 
Güvenlik tedbirleri yeterli mi?
 
Okulların açılmasına saatler kala yeteri kadar güvenlik önleminin alınmaması hem öğrenci hem de velileri endişelendirdi. Yeni istinat duvarı inşaatı için yıkılan alan okul bahçesinin büyük bir bölümünü kaplarken öğrencilerin okula giriş-çıkışlarda ya da tenefüslerde bahçede oynama ihtimali gözönüne alındığında “Alınan güvenlik tedbirleri yeterli mi?” sorusu akıllara geliyor.

 

Okul bahçesinde inşaat teli ile yapılmış güvenlik çemberinin araları bir öğrencinin rahatlıkla geçebileceği kadar geniş. Yaklaşık 5-6 metre yüksekliği bulunan çalışma alanında bu nedenle tedbirlerin arttırılması gerekiyor. Olası bir tehlikenin önüne geçilmesi amacıyla veliler tarafından çocuklarına yapılacak uyarılar ve okul yönetimi tarafından alınacak tedbirlerin yanı sıra inşaat alanında da açıkların iyi şekilde kapatılarak güvenliğin arttırılması şart gibi görünüyor.

Haber; C. ÜSTÜNER