KAYIT SONUÇLARI MEM SİTESİNDE

2013-2014 eğitim öğretim yılı için bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına ve bütün resmî ortaokulların beşinci sınıflarına öğrenci kayıtları çocukların MERNİS bilgileri esas alınarak yapıldı. Buna göre; öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden ikametgâhlarına en uygun okula herhangi bir başvuru olmaksızın yerleştirildi. Bu yolla, mecburî ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 863 bin 230 çocuğun tamamı 1.sınıflara; 1 milyon 237 bin 986 öğrenci de 5. sınıflara yerleştirildi. Veliler, bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecek. Bakanlık bu uygulama ile velilerin herhangi bir kırtasiyecilikle uğraşmadan, zaman kaybetmeden, belge temin etmeden ve başvuru ücreti, kayıt parası, zorunlu bağış gibi tartışmalara girmeden çocuklarının kayıtlarını gerçekleştirmesini amaçlıyor.

GÖREV YERİ DEĞİŞİRSE MÜRACAAT YETERLİ

Öte yandan kayıt işlemi tamamlandıktan sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikamet adresi değişen vatandaşların çocuklarının kayıtları, müracaatları halinde, yeni adreslerine en uyumlu okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. Herhangi bir nedenden dolayı hiç bir okula kaydı yapılmamış çocukların velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecek.

ÖZEL OKULLAR VE KONSERVATUARLAR...

Özel okullara, konservatuarlara ve imam hatip ortaokullarına adrese dayalı kayıt işlemi yapılamadığından, e-okul işlemleri açıldığında, çocuklarını özel okul, konservatuar veya imam hatip ortaokullarına kaydettirmek isteyen velilerin doğrudan bu okullara başvurmaları yeterli. Bu okulların yöneticileri, başvuran velilere gerekli kolaylıkları sağlayarak kayıt ve nakil işlemlerini gerçekleştiriyor. 

Haber: C. ÜSTÜNER