111 okul müdürünün 65’inin görevden düşmesi sonucu ilk tepkiyi Konuralp Çok Programlı Lisesi okul aile birliği göstermiş ve istifa etmişlerdi. Şimdi ise Düzce Kız Meslek Lisesi, Düzce Endüstri Meslek Lisesi, Düzce Mesleki Eğitim Merkezi, Düzce Ticaret Meslek Lisesi, İsmet paşa Ortaokulu, Namık Kemal İlkokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu ve Ortaokulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Bilgi Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu olmak üzere 10 okulun Okul-Aile Birliği yönetim kurulları bir basın açıklamasıyla puanlama sonuçlarına tepki gösteri.

“Eğitim Kalitesi Adına Umutlanmıştık!”

Okul Aile birliği başkanları adına konuşan Bülent Keser açıklamada kendilerinden okul müdürlerini puanlama ile değerlendirmeleri istendiğinde eğitimde kalite adına umutlandıklarını belirtirken, sözlerine “Değerlendirme sonuçlarının açıklandığında yapılan uygulamanın bir kandırmacadan başka bir şey olmadığını, bizlerin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaptığı değerlendirmelerin dikkate alınmadığını gördük.” Şeklinde devam etti.

Temsil ettikleri okul müdürlerine yüksek puanlar verdiklerini dile getiren Keser, “Müdürlerimizle çok kısa süre birlikte çalışan Milli Eğitim temsilcileri tarafından çok düşük puanlar verilerek başarısız ilan edildiler. Bizler okul müdürlerimizi niçin başarılı bulduğumuzu ve yaptıklarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırız. Okul Müdürlerimize düşük puan vererek başarısız ilan eden Milli Eğitim yetkililerinin de başarısızlık sebeplerini belgeleri ile kamuoyuna açıklamalarını bekliyoruz.” Diyerek açıklama beklediklerini kaydetti.

Vicdana Aykırı ve Yanlı

Bülent Keser, bu şekilde yapılan değerlendirmelerin kişilerin mesleki onurlarına zarar verdiğini ve ülkeye hizmet etmiş insanların mesleki olarak itibarsızlaştırıldıklarını sözlerine eklerken, bu sonucun kabul edilemez olduğunu vurguladı ve sözlerine “Vicdana aykırı ve yanlı yapılan bu uygulamanın düzeltilmesi için Sayın Valimiz başta olmak üzere ilimiz yöneticilerini göreve davet ediyoruz.” diyerek son verdi.

 

Haber: S. Dervişoğlu