“Sorunları çözmek için birlikte çalışıyoruz”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Üniversitesi'nin kuruluşunun 10. yılını kutlayan bir mesaj yayımladı. Hızla gelişen ve büyüyen bir üniversite olmasına karşılık öğrencilerin hala barınma ve ulaşım açısından yaşadığı sıkıntıları es geçmeyen Keskin, sorunları çözmek için vali, belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

“Şehrimizin gelişmesine büyük katkı sağlıyor”

“Değer Üreten Üniversite” sloganıyla 10 yıl önce kurulan Düzce Üniversitesi'nin şehrin gelişimine ve çehresinin değişmesine çok büyük katkılar yaptığına dikkat çeken AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, şunları kaydetti: “Ankara ve İstanbul gibi iki büyük metropolün arasında akademik hayatına başlayarak 10 yıl içinde büyük ivme kazanan Düzce Üniversitemiz, bugün binlerce öğrencinin birinci sınıf eğitim aldığı Türkiye’nin başarılı üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Her yıl artan öğrenci sayısı ile tercih edilen üniversiteler arasında yer alarak hem ülke eğitimine hem de şehrimizin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. İlçelerimizdeki meslek yüksekokulları ile sadece il merkezinde değil ilçelerde de sosyal ve ekonomik alanlarına kattığı değer herkes tarafından görülmektedir.” 

“Geleceklerine odaklanmalarını sağlamak için...”

Mesajında üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlara da değinen İl Başkanı Keskin, sorunları birer birer çözdüklerini vurguladı. Keskin, “Öğrencilerimizin sorunlarını her zaman dikkate alarak onların yurt ve ulaşım sorunlarını çözmek için milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve valiliğimiz ile birlikte çalışmaları yaptık. Yurt sayısı 4’ten 8’e çıkarırken 2014 yılında 2 bin 343 öğrencimiz barınırken 2016 şubat ayında ise bu sayı 4 bin 741 ile 2 katına yükselmiştir. Gençlerimizin öğrenim kredisi ve burs miktarı 2 yıl içinde 400 TL’ye çıkardık. Gençlerimizin sorunlarından arınarak sadece ülke ve kendi geleceklerine odaklanmalarını sağlamak için sorunları birer birer çözüyoruz.” ifadelerini kullandı ve mesajını şöyle noktaladı: “Türkiye’de ve bölgemizde değer üreten üniversite haline gelen Düzce Üniversitemizin 10. Yılını kutluyor, üniversitemizin kurulup gelişmesinde emeği geçen Rektörlerimize tüm akademik personeline ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyorum.”  

Haber:C.ÜSTÜNER