Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü’nde bulunan “Ömer Dinçer İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri”, Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı anma programları çerçevesinde Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Celil Yağız Konferans Salonu’nda Çanakkale Zaferi Anma Programı düzenledi.

Ömer Dinçer İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni Emrah Ünal’ın hazırladığı programa öğrenciler ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. Salonu hınca hınç dolduran anne ve babalar,  kucakta getirdikleri çocukları ile üçüncü sınıf öğrencilerinin sergilediği etkinlikler karşısında duygusal anlar yaşadı.



Okul müdürü Haydar Şahin açılışta yaptığı konuşmada Çanakkale Zaferi’nin önemi üzerinde durdu. Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Çetin’de yaptığı konuşmada 102 yıl önce yaşanan sıkıntılar ve zaferin kazanılmasında elde edilen başarının altında yatan kahramanlıklardan örnekler verdi.

“EZAN DİNMEZ BAYRAK İNMEZ”
Öğrencilerin özellikle 3. Sınıf öğrencilerin sergilediği programda kahramanlık sahnelerinin yanı sıra, öğretmen ve velilerin ekrana yansıyan söylemleri dikkat çekti. Öğrencilerin sergilediği “Ezan Dinmez, Bayrak İnmez” temalı sahnenin yanında ‘10. Yıl Marşı’nın Türk Bayrağı’yla sahne alınışının sergilendiği sahne büyük alkış aldı.





ÜZÜM HOŞAFI ve KURU EKMEK
Çanakkale Zaferi’nin elde edilişinde yaşanan manevi havanın yansıtılmasının yanında çekilen sıkıntılar da çeşitli sahnelerle yaşatılarak anlatılmaya çalışıldı. Özellikle savaş anında “Üzüm hoşafı ile kuru ekmek” yenilerek elde edilen savaşın manevi boyutu üzerinde duruldu.



Program sonrası davetlilere üzerinde “ Geri dönmeyi hiç düşünmeyenlerin anısına” yazılı kuru ekmek dilimi ile üzüm hoşafı ikramında bulunuldu.

Anne babaların dışında öğrencilerin ilgi gösterdiği ikram,  savaş anında yaşanan sıkıntılara ve elde edilen başarının kolay elde edilmeyen bir başarı olduğu mesajı verilmek istendi. Kahramanlık destanlarının sahnelendiği program, savaşı hangi şartlarla kazanıldığının vurgulandığı “Kuru üzüm hoşafı ve kuru ekmek” ikramı ile son buldu.