İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen çağrı merkezlerinin tek numarada toplanmasına yönelik proje kapsamında 112 acil çağrı merkezlerinde çalışanlar eğitimden geçirilecek.
 112 acil çağrı merkezleri Projesi Hizmet İçi Eğitim Semineri, 30 Ocak- 2 Şubat 2012 tarihlerinde yapılacak. Düzce ile birlikte 27 ilden toplam 110 kişiye eğitim verilecek. 'Avrupa'da ve Türkiye'de 112 sistemleri', 'Pilot il olan Antalya'da proje kapsamında yapılan çalışmaların sunumu' ve '112 acil çağrı merkezi uygulamasına geçecek olan illerde yapılan hazırlık çalışmaları' konularında bilgilendirme yapılacak.
 İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 112 acil çağrı merkezleri Projesi ile Türkiye genelinde hizmet veren 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi servislerin tek merkezde toplanarak acil çağrı hizmetlerinin illerde kurulan çağrı merkezlerinden etkin ve koordineli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, illerde görev yapan ve projeden sorumlu olan vali yardımcıları ve il özel idaresi genel sekreter yardımcıları ile 112 acil çağrı merkezi binalarının projelendirmesini yapacak birer mimar ve inşaat mühendisine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlenecek.