Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kurumlarına 10 Şubat 2016 tarihinde atamaları yapılan ve aday öğretmenlik eğitimi için Düzce’yi tercih eden 140 aday öğretmen için eğitim seminerleri başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen niteliğini artırmayı amaçlayan projesi kapsamında yeni atanan 30 bin öğretmen bir danışman öğretmen öncülüğünde, 6 ay yetiştirme ve oryantasyon programına alınacak. Bu proje kapsamında danışman öğretmenlik yapacak öğretmenler için planlanan eğitim seminerleri Düzce’de de verilecek.  Düzce’de toplamda 140 öğretmene verilecek olan "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci Eğitim Semineri"nin açılış programı Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda, Talim Terbiye Kurulu Başkan Vekili Dr. Hüseyin Şirin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman´ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Aday öğretmenler, adaylıklarının ilk döneminde yetiştirme sürecine tabi tutulacak. Altı ay devam edecek yetiştirme programıyla aday öğretmenler eğitim sürecinden geçecek. Ders planlama, hazırlık, ders izleme, okul içi gözlemler gibi sınıf ve okul içi faaliyetlerden şehir kimliğini tanıma, kurumsal işleyiş, tecrübeyle buluşma  gibi pek çok faaliyetlerin yer aldığı okul dışı faaliyetlere kadar yetiştirme sürecinde farkındalık ortaya koyacak.

Haber:Y.SEVER