Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSİMER), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AİBÜ-TTMER) Düzce Teknopark A.Ş, Bolu Teknokent, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği, Düzce KOSGEB İl Müdürlüğü, Bolu KOSGEB İl Müdürlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve TÜBİTAK'ın katkıları ile düzenlenen Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı, Düzce Teknopark Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.



Törene, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Özgür Sağlam, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Düzce Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Şahin, AİBÜ-TTMER Müdürü Doç. Dr. İsmail Eker, Düzce ve Bolu Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, firma temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.



Poster sunumları ve sergi ziyaretleri ile başlayan programda, Bolu Teknokent firması Logsign Ürün Direktörü Koray Kamek, "Siber Güvenlikte Ar-Ge'nin Önemi'' konulu konuşmasıyla katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumun ardından alanında uzman farklı disiplinlerden oluşan 15 jüri üyesi, Ar-Ge proje pazarında bulunan stantları gezerek katılım gösteren 85 projeyi değerlendirdi.



Değerlendirmenin ardından ödül törenine geçildi.

“Başvuran projelerin ticarileşme potansiyeli bulunması bizi çok mutlu etti”
Ödül töreninde konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü ve Düzce Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Girişimciliğe yenilikçiliğe ürünlerin ticarileşmesine ülkemiz tarafından önem ve katkı verildiği bir dönemde çok sayıda projenin başvurmuş olması, bu projelerin ticarileşme potansiyeli bulunması hepimizi gönülden mutlu etti. Projeler içerisinde ödül almaya hak kazanan proje sahiplerini gönülden tebrik ediyorum" dedi.



130 proje başvurusu gerçekleştirilen Düzce-Bolu Ar-Ge Proje Pazarı'nda, 15 üniversiteden öğrenci ve öğretim elemanları ile 4 firmaya ait toplam 86 proje dereceye girmek için sergilendi. Jüri değerlendirmesi sonucunda, dereceye girenler belli oldu.

Çevre ve Sağlık Koordinatörlüğü Özel Ödülü başlığı ile Ürün Ticarileştirme Desteği, Teknopark/Teknokent Ön Kuluçka Ofis Alanı ve Patent/Faydalı Model Başvuru Desteğini almaya hak kazanan proje ''Tarımsal Atık İkameli Poliüretan Dolgulu Kompozit Panel'' adlı proje kazandı. Projeyi temsilen Düzce Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanı Doç. Dr. Hakan Arslan'a ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ödülünü takdim etti.

Üçüncülük Ödülü olan bin TL nakit ödül, tablet bilgisayar, Patent/Faydalı Model desteği ya da Teknopark/Teknokent Ön Kuluçka Ofis Alanı ödülünü almaya hak kazanan proje '”Çok Kullanımlı Çorap File”' adlı proje kazandı. Projeyi temsilen Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Betül Şafak'a ödülünü Rektör Çakar takdim etti.

İkincilik Ödülü olan 2 binTL nakit ödül, tablet bilgisayar, Patent/Faydalı Model desteği ya da Teknopark/Teknokent Ön Kuluçka Ofis Alanı ödülünü almaya hak kazanan proje '”Tohum Yüzeyinin Dezenfeksiyonu İçin Atımlı Elektrik Akımı Ünitesi Tasarımı ve Üretimi” oldu. Projeyi temsilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek'e ödülünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı takdim etti.

Birincilik Ödülü olan 3 bin TL nakit ödül, tablet bilgisayar, Patent/Faydalı Model desteği ya da Teknopark/Teknokent Ön Kuluçka Ofis Alanı ödülünü almaya hak kazanan proje ''UV Cihazı Dizaynı Prototip Üretimi ve Yumurta Dezenfeksiyonunda Test Edilmesi'' oldu. Projeyi temsilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek'e ise ödülünü Düzce Valisi Zülkif Dağlı takdim etti.

Program proje pazarına katkı verenler ve jüri üyelerine teşekkür belgesi takdiminin ardından, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından imzalanan "Analiz Hizmeti İşbirliği Protokolü" ile sona erdi.
 
Haber: Ö.YILMAZ