Okul öncesi ve Ortaokul yöneticileriyle bir araya geldi. Basına açık olan kısmında Vali Ali İhsan Su, çocukların eğitim seviyelerinin nasıl yükseltileceği, daha donanımlı gelişimlerini tamamlamarı için neler yapılacağıyla ilgili bilgiler verdi.

Basına kapalı olan toplantının devamında ise eğitim sistemine yepyeni bir proje için Yalova’dan gelen bir şirket mental-aritmetik konusunda okul müdürlerine bilgiler verdi. 17 ilde uygulanacak olan ve pilot illerin içinde Düzce’nin de bulunduğu proje, 5-12 yaş arası çocukların daha pratik olarak beyinlerini kullanması yönünde artılar kazandıracak.

Mental - Aritmetik Son 5 yıldır özel eğitim kurumlarında ücretli olarak çocuklara özel ders olarak veriliyor.Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı bu yeni projeyle tüm devlet okullarında çocukların mental-aritmetik eğitiminin alınması hedefleniyor.

MENTAL ARİTMETİK NEDİR ?

Mental Aritmetik, özellikle 4-14 yaşlarındaki çocukların sağ ve sol beyin lobunun dengeli bir şekilde gelişmesini sağlayan, konsantrasyon ve dikkat becerilerini geliştiren bir eğitim türüdür. Ayrıca bu yaştaki çocukların matematiksel işlemleri hızlı ve doğru bir şekilde hesaplama becerilerini, anlama ve kavrama yeteneklerini destekleyen bir eğitimdir.

Haber: G. KARDUZ