Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 7 Temmuz'da başlayan Ölçme Seçme ve Yerleştirme Sınavı tercih işlemlerinin 17 Temmuz saat 23:59'da biteceğini ve tercih süresinin uzatılmayacağını açıkladı.


Açıklamaya göre adaylar tercihlerini ÖSYM'nin internet adresinden TC kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak yapacaklar. ÖSYM'nin yaptığı açıklamada başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacağı ve ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden tercih işlemi geçerli sayılmayacağı ve sadece elektronik ortamda yapılacak olan tercihler işleme alınacağı bildirildi.

ÖSYM'nin bilgilendirmesine göre üniveriste adayları ÖSYM'nin internet adresindeki açıklamalara göre tercihlerini yapacak ve tercih işlemlerinin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerektiğine dikkat edecek.



Üniversite yolunda bir adım daha atmaya hazırlanan adayların, tercih işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmesi ve adayların kendine ait TC kimlik numarası ve ÖSYM aday işlemleri şifresi gibi şahsi bilgilerini özenle koruması konusunda uyarılıyor.

 

Haber;E.Tınaz