İl Milli Eğitim Müdürlüğü 3 farklı alanda düzenlediği proje kapsamında başarı sağlayan okullara ödül töreni düzenledi. Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Vali Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Halk Sağlığı Müdürü Rifat Poyraz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı Düzce’de devam eden projelerle ilgili kısa bilgiler verdi. Ödül töreni yapılacak projelerden ikisinin Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü bu projenin ise ilimize has olduğunu belirtti.

 



Yazıcı “İlimizde 6 commenius, 5 Leonardo Da Vinci, 1 Hayat Boyu Öğrenme, 2 Gençlik Projesi ve 3 adet MARKA’nın kabul ettiği proje sürdürülmektedir.” dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Rifat Poyraz ise Milli Eğitim Bakanlığı e Sağlık Bakanlığı ortaklığında düzenlenen projeler hakkında sayısal veriler paylaştı.

Poraz, “Amacımız geleceği emanet edeceğimiz sağlıklı nesiller yetiştirmek.” dedi.

 



Vali Ali İhsan Su ise projelerin önemine değinerek emeği geçen herkese ve paydaşlara teşekkür etti ve projelerin devamlılığının sağlanmasını diledi.

Su, “Bugün önemli 3 projede başarı olan okullarımıza sertifikalarını vereceğiz. Her üçü de çok önemli çocuklarımızın gelişimi, bulundukların ortamların güzelleştirilmesi, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi açısından çok önemli projeler.” dedi.

 

 

Resmi ilköğretim ve ortaöğretim okullarının fiziki yapılarını, bahçe ve çevrelerini güzelleştirmek için hazırlanan “Griden Gökkuşağına Yarışma Projesi” kapsamında TOKİ Mehmet Akif Eğitim Kurumları ve Saçmalıpınar Ortaokulu ödül almaya hak kazandılar.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yapılan “Beslenme Dostu Okul Projesi” kapsamında ise ödül kazanan10 okul ise şöyle:

Abdüssamet Dik Anaokulu
Cumayeri Anaokulu
Seher Fedai Karabıyık Anaokulu
Akçakoca Anaokulu
Anadolu Öğretmen Lisesi
İstiklal Anaokulu
Mevlüde Çıtlak Anaokulu
Yunus Emre Ortaokulu
Beyköy İlkokulu
Namık Kemal İlkokulu


Okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlayan “Beyaz Bayrak Projesi” kapsamında 6 okul ödül almaya hak kazandı. Bu okullar:

Beyköy İlkokulu
Mevlüde Çıtlak Anaokulu
Özel Saray Leman Seven Anaokulu
Hamiyet Sevil İlk/Ortaokulu
Dikmeli İlk/Ortaokulu
Şerefiye İlk/Ortaokulu

Başarı sağlayan okullar sertifikalarını Vali Ali İhsan Su’yun elinden aldı.