Büyük Önder Atatürk, “19 Mayıs, gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.” diyerek, milli mücadeleyi başlattığı bu günü gençliğe armağan etti. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanıyor. Atatürk, Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların genç fikirler olduğunu görerek bu önemli günü gençliğe armağan etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Düzce'de de törenlerle kutlanacak. Törenler, saat Program 08:50'de Anıtparktaki Atatürk Anıtı'na Çelenklerin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törenlere şehir stadyumunda devam edilecek. Şehir stadyumunda yapılacak olan program ise şu şekilde;

Kutlama – İstiklal Marşı – Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'in konuşması – Gençlik adına konuşma – Şiir – Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin okunması – gençliğin ataya cevabının okunması - Şeref çağrısı – Gençlik marşı – Ödül Töreni – Halk oyunları gösterisi – Resmi geçit töreni – Gösteriler – Final tablosu il törenlerin sona ermesi.

Haber; R. BAL