Düzce Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Beyazay Derneği tarafından “Sağlığım Okulda Takipte Projesi”  hayata geçildi. Projenin açılış töreni Köprübaşı Köyü’ndeki ilkokulda Vali Ali Fidan, Vali Yardımcıları Muhammed Mustafa İmamoğlu ve Selda Dural,  Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Milli Eğitim Müdür Vekili Turan Şahin, Beyaz Derneği Düzce Başkanı Nurullah Çelebi ile öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı.


Törende konuşan Vali Ali Fidan, projenin öğrencilerin gözden kaçan sağlık sorunlarının tespit edilmesini sağlayacağını söyledi.Sağlık İl Müdürü Mahir Arslan da sağlık taraması yapılacak öğrenci sayısının 22 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.Milli Eğitim Müdür vekili Turan Şahin ise projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından sınıflara geçen Vali Fidan ve protokol üyeleri; öğrenciler göz, diş ve kulak taramasından geçerken bilgiler aldı.


Projenin açılış töreninde ayrıca okulun bahçesine gezici kütüphanenin yanı sıra sağlık il müdürlüğü de stantlar açtı. Bilgilendirici broşürlerin yanı sıra stantlarda şapka, anahtarlık, diş fırçası ve macunu gibi çeşitli eşyalar yer aldı.



Stantları gezen Vali Fidan, stantlardaki aksesuar ve broşürlerden almayı ihmal etmedi. Yine okul bahçesinde hazırlanan eğlenceli etkinliklerle öğrenciler güzel bir gün geçirmiş oldu. “Sağlığım Okulda Takipte Projesi”yle bu yıl 15 merkez,14 ilçe olmak üzere toplamda 29 ilkokul ve anaokulunda 2 bin 657 öğrenci göz, diş ve kulak taramasından geçirilecek. 

Haber;S.KAŞKIR