Düzce Üniversitesi Rektörlüğü yeni bir uygulamaya imza atıyor. Her platformda şeffaf ve ulaşılabilir bir yönetim anlayışının benimsendiği vurgulanan Düzce Üniversitesi'nde artık şikayet ve talepler ayda bir gün ilgili birimlerin kapından rahatlıkla girilerek bildirilecek. Her ayın ilk pazartesi günü “Açık Kapı Günü” olarak belirlenirken ilk “Açık Kapı Günü” 2 Kasım 2015 Pazartesi günü olarak belirlendi.

Rektörlükten yeni uygulamaya ilişkin yapılan açıklamada, "Öğretim elamanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm mensuplarımızın, sorunlarını, iyileştirme önerilerini ve değerlendirmelerini dinlemek amacıyla kapılarımızı açıyoruz" denildi.

Üniversite bünyesindeki tüm personelin sesine kulak verecek olan yönetim, böylelikle sorunlara farklı pencerelerden bakarken ihtiyaç ve eksiklikleri de tespit etmiş olacak. Birlikte çözüm arayışının amaçlandığı uygulamada öneriler de dikkate alınacak.

Öte yandan randevu alma ya da uzun süre kapıda bekleme gibi durumları bitirecek “Açık Kapı Günü”nün ayrıca üniversite öğrencilerinin sıkıntılarına daha yakından tanıklık edilmesine olanak sağlaması bekleniyor. Barınma ve ulaşım başta olmak üzere Düzce'de öğrenim görürken bir çok problemle baş etmek zorunda kalan gençlerin rektörlük makamı da dahil tüm kademelerdeki akademisyenlerle bizzat diyolag kurmasının eğitime nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek.   

HABER;C.ÜSTÜNER