Sosyal medya üzerinden organize edilen kitap okuma etkinliği geçtiğimiz ay 3 ayrı ülkede ve Türkiye'de 40 ilde aynı anda gerçekleştirilmişti. Öğrenciler bugün de projenin ikincisi için toplandı.Düzce Üniversitesi'nin Gölyaka Meslek Yüksekokulu ile öğrenci topluluğu Eki'Biz'in katkılarıyla yapılan "Kitabını Al Gel" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledi. Düzce’de Avni Akyol Park’ında bir kafede yaklaşık 50 genç kitap okudu.

 
Türkiye’de 50 il, dünya çapında ise 10 ülkede yapılması hedeflenen etkinlik, sosyal medya paylaşımcılarının yanında kitapseverleri de çeşitli şehirlerde ve aynı anda bir araya getirmek, hepimize okuma bilincine katkıda sunmayı sağlıyor. Aynı zamanda yetişen nesillere örnek davranışların sergileneceği özgün bir platformun oluşumuna da neden oluyor.
 

Etkinlik hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Elif Kambur, kitap okuma oranının azaldığı ve gençlerin teknolojiye bağımlılığı nedeniyle farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti.

Haber;S.KAŞKIR