Düzce’de çevre kirliliğine ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek adına önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. Başrolde doğada 400 yıl kalabilen pet şişelerin olduğu projenin mimarı ise lise öğrencileri oldu.

Düzce Arsal Anadolu Lisesi, bir farkındalık oluşturmak ve diğer okullara da örnek olmak amacıyla önemli bir proje başlattı. 2 yıldır topladıkları pet şişeyi geri dönüşüme kazandıran okul öğrencileri, gelirini ise ihtiyaç sahibi öğrencilere destek için harcayacak.

Okulun coğrafya öğretmeni Nazife Yıldırım öncülüğünde 2 yıl önce başlatılan “Pet Şişe Toplama Kampanyası” bugün sona erdi. Öğrencilerin de özverili çalışmaları ile tamamlanan proje sonunda yaklaşık 1 ton atık pet şişe kamyonlara yüklenerek geri dönüşüm firmasına teslim edildi.

Hem doğayı korumak hem de elde edilen parayla yardıma ihtiyacı olan öğrencilere destek vermek amacıyla gerçekleştirilen projenin devam etmesi ve başka okullara da örnek olması, Düzce Arsal Anadolu Lisesi olarak isteklerinin başında geliyor.