Milli Eğitim Bakanı Nimet  Çubukçu yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitime önem verdiklerini vurgulayarak, okul öncesi çağındaki tüm çocukların bu eğitimi alacakları bir sistem hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Çubukçu, ''Zeka ve dil gelişiminin en önemli periyodu 3-6 yaş arasında. Bu yaş grubunu ıskalamak eğitimde büyük bir kayıp. Hem dünyayla rekabet etmede, hem de gelecek nesillerin gelişimi açısından okul öncesi eğitimi önemli bir eğitim'' dedi.

Bu eğitim-öğretim yılında 32 ilde başlatılan zorunlu okul öncesi eğitim pilot uygulamasından yüksek bir başarı elde edildiğini söyleyen Çubukçu, şöyle devam etti:

''Belirlenen kriterlere ve altyapıya uygun diğer illeri de bu 32 ile ilave edeceğiz. En azından 20 ili daha ilave etmeliyiz ki bu proje 3-4 yıl içinde yerleşsin, Türkiye genelinde okul öncesi eğitimin 6 yaşında başlaması gerektiği konusunda genel bir bilinç oluşsun. Türkiye genelinde okullaşma oranı yüzde 39. 32 ilden aldığımız verileri Türkiye geneline yansıttığımız zaman bu oran yüzde 43'leri bulmuş olacak.'' dedi.

Okul öncesi eğitimde 5 yaş (60-72 ay) grubunda okullaşma oranı yüzde 50'nin üstündeki Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun'da bu eğitim-öğretim yılında zorunlu eğitime geçilmişti.