YGS-6 puan türüyle 20 öğrenci kontenjanı ayrılan Düzce Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Arıcılık Programı, öğrencileri için yerel yönetimlerin desteğiyle ücretsiz barınma ve yemek olanağı ile burs imkanı sağlıyor.

Arıcılık Programının öğrencilere sağladığı avantajlar hakkında önemli bilgiler paylaşan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Arıcılık Programının diğer üniversitelerdeki Arıcılık Programlarına göre fark oluşturduğuna dikkat çekti. Deneyimli öğretim kadrosuyla 8 yıllık bir geçmişe sahip DAGEM'de arıcılıkta kullanılan her türlü makine ve teçhizatın yer aldığını ifade eden Kekeçoğlu, öğrencilere son model arıcılık cihaz ve malzemeleri ile modern arıcılık teknikleri kullanılarak uygulamalı eğitimler verildiğini söyledi.

Arıcılık Programından mezun olacak öğrencilerin öncelikli olarak kendi işlerini kurmaları ve girişimci olmaları yönünde desteklendiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, yakın zamanda Düzce Üniversitesi Arıcılık Programı öğrencilerine yerel yönetimlerin desteğiyle arılı kovanların hibe edildiğini dile getirdi. Arılı kovanları ile öğrencilerin daha mezun olmadan girişimciliğe adım attığını vurgulayan Kekeçoğlu, bakımını üstlendikleri kovanları ve kendi yetiştirdikleri arı ve arı ürünleri ile öğrencilerin hem eğitimlerine devam edeceğini hem de ekonomik olarak gelir elde edeceğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda da Arıcılık Programına gelen öğrencilere arılı kovan hibe edileceğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu Düzce Üniversitesi Arıcılık Programını tercih eden öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirterek DAGEM'in bağlantıları sayesinde tüm mezunlara iş garantisi sağlandığını sözlerine ekledi.

Bilimsel bir şekilde arı ve arı ürünleri üreterek Ülkemize katma değer oluşturmak istediklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, Düzce Üniversitesi Arıcılık Programı öğrencilerine barınma, burs ve kovan hibe desteği sağlayan Yığılca Kaymakamlığı, Yığılca Belediyesi, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Bal Kooperatifine teşekkür ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Ö. YILMAZ