Düzce Sivil Toplum Platformu tarafından 5.kez düzenlenen Kutlu Doğum Haftası bilgi yarışması ödül töreni Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Ketrez, İl Müftüsü Selami Emen, daire amirleri vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

Düzce Sivil Toplum Platformunca Düzce Merkez ve tüm ilçelerde, ortaokul 7. ve 8.sınıflarda, lise 9. ve 10.sınıflarda düzenlenen yarışmada İrfan Yüce’nin “Peygamberimizin Hayatı” ile Prof. Dr. İsmail Karagöz ile Prof. Dr. Halil Altuntaş’ın “Namaz İlmihali” adlı kitapları 12’şer bin olmak üzere toplam 24 bin dağıtıldı. 23 Mart’ta ve 8 Nisan’da sınavlar gerçekleşti. Yarışmaların sonucunda 100 ortaokul ve 100 lise öğrencisi dereceye girdi.

Öğrencilerin ödüllendirilmesi için 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Düzce Belediyesi Mehteran takımının gösterisiyle başladı. Törende konuşan Vali Dağlı, yarışmanın 5 yıldır istikrarla devam ettiğini dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti. 24 bin öğrencinin katılmasının önemli olduğunu kaydeden Dağlı, gelecek yıldan itibaren öğrencilerle birlikte velilerinin de yarışmaya katılmasını önerdi.
Törenin sonunda protokol üyeleri dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.