Bakanlar Kurulu kararının ardından 25 Şubat 2010 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve 26 Şubat 2010 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak kuruluşu gerçekleşen Düzce Üniversitesi Akçakoca İşletme Fakültesi'nin yeni binasında eğitime en erken 4 dönem sonra başlanabileceği bildirildi. Bilindiği gibi başta Düzce Eski Milletvekili Yaşar Yakış ve Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu olmak üzere Akçakoca'da bulunan tüm kurum ve kuruluşların büyük gayretleri sonucu Düzce'ye kazandırılan İşletme Fakültesi için kuruluşunun kesinlik kazanmasının ardından temel kazıları başlamıştı. Düzce Üniversitesi Akçakoca Doğancılar Kampüsü alanında yapımı devam eden fakültenin kısa sürede bitirilmesi amaçlanırken beklenen olmadı. Kaynak noktasında yaşanan sıkıntılar inşaatın yavaş ilerlemesine yol açtı.

 

Ek bütçede aksama olmazsa hedeflendiği tarihte bitecek

 

Turizm kenti Akçakoca'nın aynı zamanda üniversite şehri olmasına büyük katkı sağlayacak olan fakülte ile ilgili son durum hakkında bilgiler veren İşletme Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Nigar Demircan Çakar, bina yapımının üniversite yatırım bütçesi tarafından karşılanmaması nedeniyle etkili bir takip yapamadıklarını belirtti.



Çakar, "Kalkınma bakanlığından sağlanan ödeneklerle yapılan binanın müteahhit firması sürece uygun gidiyor. Bir çok yatırımı gerçekleştiren ve hızlandıran yapımcı firmalar gibi önden gitmiyor. Böyle bir öncelik kullanma yanlısı da görünmüyor. Ek bütçe aksaması olmadığı takdirde hedeflendiği tarihte bitecek." dedi.

 

6 bölümde 3 bin öğrenci

 

4 yıl önce eğitimin başladığı fakültenin bugün için bin 200 öğrencisi olduğundan bahseden Çakar, yeni binada eğitime en erken 2017-18 eğitim-öğretim yılında başlanabileceği açıkladı. Rektör Yardımcısı Nigar Demircan Çakar, ayrıca 2017 yılında fakültenin 6 bölümde 3 bin öğrenciye ulaşmasının hedeflendiğini vurguladı.

 Haber; C.ÜSTÜNER