İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Kurulu bu yılın ilk toplantısını gerçekleştirildi. Daire amirleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve öğrenci temsilcilerinin katıldığı toplantıda Düzce’deki eğitim sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

2013 milat olacak
Düzce’de eğitimin birinci öncelik olduğunu ifade eden Vali Adnan Yılmaz ise 2013 yılının eğitimde milat olacağını söyledi.

Vali Yılmaz, “Umarım 2023’e hedeflerini eğitimde yakalarız. Daha iyi yere gelir, birbirimizle yarışırız. Bu heyecan, kabiliyeti ve performansı bu heyetten bekliyoruz. Umarım bizimle koşarsınız. Düzce eğitimde layık olduğu başarıyı yakalayacaktır. 2013 yılı milat olacak. 2013 yılında alt yapı dahil eğitimdeki hak ettiğimiz yatırımları düzce halkı ile birlikte gerçekleştireceğiz. Biz buna inanıyoruz.”dedi.

Geçmiş Açıklarımızı Kapatacağız
 Hayırseverlerin desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, “geçmiş açıklarımızı özür borcu ile kapatacağız”dedi.
Yılmaz, “ Yüzde 100 eğitime destekte de Düzce vicdanın sesini dinleyecek hali vaktinde olanlar da omuz verecektir. Düzce sadece sarsılmaz, Hamit Şerifoğlu’ndan ya da TOBB başkanından ibaret olmasa gerek. Elimizden ne geliyorsa durmayacağız, geçmiş açıklarımızı özür borcu ile kapatacağız. Biz bunun farkına vardık. Bizim gibi Hamit Şerifoğlu gibi hayırseverlerin sayısı çoğalacak.”diye konuştu.
Müjdelerimiz Var!
Bakanlığın Düzce’ki okulların modern hale getirilmesinde her türlü desteği sağladığını ifade eden Yılmaz, “ Daha verilecek müjdelerimiz var da kasamıza aktarılmadan bir şey söylemek istemiyoruz.”dedi.
 “Biz sizin için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.” Diyen Yılmaz, “Hiçbir öğrenci İlim, milli eğitim müdürüm benim elimden tutmadı, tutsaydı şunlara gelirdim diyemeyecek. Öyle durumda olan öğrenci bize ulaşacak, biz ona omuz vereceğiz.”şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Düzce’deki okullardaki fiziki yapı, mevcut eğitim durumu, uygulanan eğitim projeleri hakkında sunum yaptı.

 Yazıcı Düzce Merkez hariç ilçelerde derslik açığının bulunmadığını ve Düzce’nin eğitim başarısı sıralamasında iyiye doğru bir gelişme gösterildiğini bildirdi.

2016’Da Hepsi Tamamlanacak
17 okulun fiziki olarak kullanıma elverişli olmadığını acilen yenilenmesi gerektiğini altını çizen Yazıcı, 2016 yılına kadar bu problemi çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Düzce genelinde 524 derslik ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Yazıcı, hayırseverlerinin desteğinin de önemli olduğunu vurguladı.
Gümüşpınar’da yapılması planlanan Eğitim Parkı hakkında bilgi veren Yazıcı, şubat ayında proje ihaleleri, haziren ayında ise inşaat ihalelerinin tamamlanacağını dile getirdi.
 Projenin özel kamu ortaklığı ile yapıldığını ifade eden Yazıcı,” Bakanlığımız 49 yıllığına inşaatı yapan firmadan kiralayacak. Bakım onarım gibi hizmet sıkıntısı olmayacak.”dedi.

 Haber; S. KAŞKIR