ÖSYM üniversite sınavı sonuçlarını günün erken saatlerinde açıkladı. 2018 YKS puanını öğrenen öğrenciler, şimdi de üniversitelerin taban-tavan puanlarını, hangi üniversiteyi nasıl tercih yapacağını, üniversitelerin durumunu araştırmaya başladı. Buna göre üniversite tercihleri 7 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos’a kadar devam edecek. Peki 2018 yılı YKS sonuçlarına göre taban puan ile hangi üniversiteye girilir? Üniversitelerin taban-tavan puanları nelerdir?

Sonuçlara, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek. 

Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecekler.

YKS sonuçları nereden öğreniliyor?
2018 Üniversite sınavı sonuçları (YKS) https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı.

2018 YKS baraj puanı kaç?
Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde yükseköğretim kurumları sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, alan yeterlilik testindeki (ayt) 180'i geçmeleri gerek. Öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.
 
2018 üniversite kayıtları ne zaman?
YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair  henüz bir bilgilendirilme yapılmadı. Fakat, tercihlerine göre bir programa yerleşecek adayların üniversitelere kayıt takvimleri ÖSYM'nin bilgi amacıyla yayınladığı ön kılavuzda yer alıyor. Buna göre 2018 YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3 - 7 Eylül arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 3 - 5 Eylül arasında gerçekleştirilecek.