Türkiye’de Koronavirüs nedeniyle  eğitim öğretime ara verilmesinin ardından  23 – 29 Mart 2020 tarihlerinde  uzaktan eğitim ile eğitime devam edileceği açıklandı. Uzaktan eğitim ile ilgili bilgiler veren Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit öğretim kademelerine göre bütün planların hazırlandığını belirtti.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm okullarda yoğun bir çalışma başlatıldığını belirten Yiğit, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilere ücretsiz 3 GB internet paketi sağlanacağını açıkladı.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okullarda öğrenim görmekte olan tüm öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  Eğitim Bilişim Ağına (EBA) giriş yapabilmeleri için gerekli şifreleri verilerek üyelik işlemleri tamamlandığı belirtildi.

Yapılan bu çalışmanın meyvelerini verebilmesi için ara tatil döneminde öğrencilerin EBA’ya girerek ders içeriklerini takip etmelerinin yararlı olacağını ifade eden Yiğit, velileri de bu konuda duyarlı olmaları konusunda uyardı. Velilerin  gerekli takibi yapmaları konusunda hassasiyet göstermelerinin büyük önem taşıdığını belirten Yiğit, EBA üyelik işlemleri konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında da gerekli bilgilerin paylaşıldığını aktardı.

Son olarak EBA’ya üyelik ve girişte problem yaşayan öğrenci ve velilerin, okul yönetimlerine başvurarak problemlerini giderilebildiği aktarıldı.