“Değer Üreten Üniversite” sloganıyla yola çıkan, girişimci, yenilikçi, öğrencilerinin sosyal ve kültürel gelişmelerine önem veren Düzce Üniversitesi, yüzde 99 doluluk oranıyla bu öğretim yılında da tercih edilen bir üniversite oldu. 2015-ÖSYS sonuçlarına göre Düzce Üniversitesi’ne yerleşen 3 bin 165 lisans ve 2 bin 897 ön lisans olmak üzere toplam 6 bin 62 yeni öğrenci için kayıt işlemleri 7 Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden İlimize gelerek Üniversitesi’nde eğitim hakkı kazanan öğrenciler ve aileleri için bilgilendirme stantları kuruldu. Bilgilendirme stantlarında görev alan üniversite çalışanları, öğrencilerin en kısa sürede kayıt işlemlerini tamamlaması için özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ve Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, kayıt merkezini ziyaret ederek öğrenciler ve ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletti ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, bu öğretim yılında 6 bin 62 öğrencinin kayıt olmasıyla birlikte toplam öğrenci mevcudunun 25 bin 340 olacağını belirterek, öğrencilerin barınma ihtiyacının giderilmesi için Kredi Yurtlar Kurumu'nun harekete geçmesi temennisinde bulundu. Genç, barınma konusuna dikkat çekti.

Üniversite olarak öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Genç, Düzceli esnaflara da çağrıda bulunarak öğrenci ve öğrenci ailelerine sıcak ilgi ve alaka göstermeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin ulaşımının sağlanması için Belediyenin ve çevre illerdeki belediyelerinde planlama yapması gerektiğini dile getiren Rektör Yardımcısı  Prof. Genç, Kredi Yurtlar Kurumu'nun merkez dışındaki ilçelere de yurt binası yapmasının düşünülmesi gerektiğini hatırlattı. 

Bilgilendirme stantlarında, kayıt yaptıran öğrencilere barınma, ulaşım ve burs gibi konularda detaylı bilgiler veriliyor. Ayrıca tanıtım standında ve dinlenme yerlerinde öğrenciler ve aileleri Üniversitenin tanıtım videosu da izlettirilerek Üniversite hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Haber;E.TAYHAN