Düzce İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Hafız Hasan Yatılı Erkek Kur’an Kursunda öğrenimlerini tamamlayarak “Hafızlık Belgesi” almayı hak eden öğrenciler için, Merkez Büyük Cami’de “Hafızlık İcazet Merasimi ve Kur’an Ziyafeti” programı düzenlendi. Programda toplam 28 Kur'an Kursu öğrencisinin hafızlığı tescillendi.


İl Müftüsü Selami Emen, İlçe Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile daire personeli, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sunuculuğunu Şube Müdürü Murat Bakırkaya’nın yaptığı program misafir hocaların, Ali Tel (A.Hamdi Akseki Cami İmam-Hatibi), Mehmet Bilir (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Cami İmam-Hatibi) tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Selami Emen, merasimin hayırlara vesile olmasını dileyerek, kendilerini yetiştiren anne-baba ve öğretmenlerini, hafızlık müessesesini yaşatmak için maddi manevi hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan hayırseverleri tebrik etti.
 
Hafız öğrencilerin sahneye tekbirler ve salat-ü selamlar eşliğinde çıkmasıyla duygulu anlar yaşandı. Camide yer alanlar genç hafızların özel anlarını cep telefonlarıyla kaydetti. Kur'an-ı Kerim, ilahi, şiir ve kasidelerin okunduğu, duaların yapıldığı törenin sonunda, 28 hafız öğrenciye, İl Müftüsü Selami Emen tarafından hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Haber:Y.SEVER