2012-2013 eğitim öğretim dönemi bugün sona eriyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki 67 bin 400 öğrenciyi karne heyecanı sardı. Yorucu bir senenin ardından karnelerini alacak olan öğrenciler yaklaşık 3 aylık bir yaz tatiline girecek ve tatil dönüşü 16 Eylül 2013 tarihinde yeni eğitim öğretim yılı için ders başı yapılacak.

YENİ YIL 16 EYLÜL'DE

Bugün alınacak karneler için uzmanlardan, not yüzünden çocuğunuzu eleştirmeyin uyarısı geldi.. 4+4+4 şeklinde 12 yıllık zorunlu eğitime geçilen 2012-2013 eğitim öğretim yılında sona gelinmesiyle karne heyecanı başladı. 16 Eylül'de başlayacak yeni eğitim yılında anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 9 Eylül'den 13 Eylül'e kadar 'uyum programı'na alınacak. Birinci yarı yıl 24 Ocak 2014'te sona erecek. Yarı yıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014'te yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta yapılacak. Okullar 13 Haziran'da kapanacak.

KARNE PARASI YOK

MEB, okullara gönderdiği yazıda, okul yönetimlerini karne parası konusunda uyarmayı da ihmal etmedi. Okullara kırtasiye ödeneği gönderileceğini belirtilerek, bu sebeple kesinlikle karne parası talep edilmemesi konusunda okul yönetimleri uyarıldı.


KARNE YÜZÜNDEN KIZMAYIN

Uzmanlar ailelerin çocuklarını karne notu yüzünden eleştirmemesi konusunda uyardı: 'Aileler çocukların kapasitesini bilmek ve buna göre bir beklenti içerisinde olmak zorundalar. Aşağılanan ve kıyaslanan çocuk ileride özgüveni olmayan bir birey olarak karşımıza çıkıyor.

Haber: H. İŞCAN