Düzce, 2012-2013 döneminde uygulanmaya başlayacak olan yeni eğitim öğretim sistemi uyarınca okullarda dönüşüm çalışmalarını geçtiğimiz ay tamamladı. Bazı okullar ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldı, bazı okullar ikili öğretim yapmak üzere aynı bırakıldı. Dönüşüm kapsamında Düzce’de 3 imam hatip ortaokulu açılacak. Ancak imam hatiplerin açılıp açılmayacağı kayıtların tamamlanmasından sonra belli olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı göndererek, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında İmam Hatip'e çevrilecek ortaokulların sayısının sağlıklı tespit edilebilmesi için bu yıl 23 Temmuz-17 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak öğrenci kayıtlarının sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlamasının yeniden değerlendirileceğini bildirdi.

Yazıda, 12 yıllık zorunlu eğitim uygulaması kapsamında tüm resmi ilköğretim kurumlarının kanun gereği ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu olarak düzenlendiği hatırlatılarak, "Söz konusu kanunla imam hatip okulları bağımsız açılabileceği gibi imkan ve şartların gerekli kıldığı durumlarda imam hatip liseleri bünyesinde de açılabileceği öngörülmüştür" denildi.

HABER:H.İŞCAN