Geçici sözleşme imzalandı

Beyköy'e bağlı 4 köydeki öğrencilerin taşınma işinde kriz aşılıyor. Uğur, Samandere, Çakırsayvan ve Derdin köylerindeki öğrencileri 2000 yılından bu yana okullarına taşıyan Sınırlı Sorumlu Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan ihaleye bu yıl da tek teklif veren oldu. Ancak kooperatifin sunduğu teklifin muhammen bedelin üzerinde olması nedeniyle ihale 3 kez tekrarlandı ve sonuç alınamadı. Okulların ilk haftasında kendi imkanları ile ders başı yapan 100'e yakın öğrencinin daha fazla mağdur olmamasını isteyen kooperatif ve Milli Eğitim, geçici bir anlaşma imzaladı. Buna göre; 4. kez tekrarlanacak ihaleye kadar öğrenciler yine kooperatif tarafından taşınıyor.

İhale 4. kez tekrarlanacak

Yaşanan süreçle ilgili bilgiler veren Sınırlı Sorumlu Minibüs ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Yılmaz, okulların ilk haftası resmi olarak işi üstlenmedikleri için öğrencileri taşıyamadıklarını vurguladı. Geçici sözleşme kapsamında son 1 haftadır tekrar araçların okullara servis hizmetine başladığını belirten Yılmaz, 4. kez yapılacak ihalenin ise 7 Ekim 2015 Çarşamba günü (bugün) yapılacağını söyledi.

Geçen yılki fiyat teklif edilecek

Öğrencilerin mağdur olmaması adına yine geçen yılki fiyatı ihalede teklif olarak sunacaklarını belirten Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihale şartnamesinde yer alan muhammen bedel ile bizim taşıyabileceğimiz rakam arasındaki fark nedeniyle ihale sonuçlanamadı. Bizden başka o bölgeye taşımacılık hizmeti veren olmadığı için öğrencilerin daha fazla sıkıntı yaşamaması adına milli eğitimle yeni ihale tarihine kadar geçici sözleşme imzaladık. Böylelikle 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren öğrencileri okullarına ulaştırmaya başladık. 4. kez yapılacak ihalede yine geçen yılki fiyatı teklif olarak sunacağız. Eğer anlaşma sağlanırsa tekrar işi üstleneceğiz." dedi.

Dağ köyleri ayrı tutulmalı!

Dağ köylerine ulaşımın bir çok yönden zor olduğuna ve araçlarının zarar gördüğüne dikkat çeken Kooperatif Başkanı Yılmaz, "Düzce merkezdeki taşımacılıkla dağ köylerine taşımacılığın bir tutulması büyük problem. Yolların durumu ve yapılan masraf gözününe alınarak en asgari fiyatı veriyoruz ancak bunun da altına inmek zorunda kalmamız bu kez bizi mağdur ediyor. Bu yıl arttırım yapılmasını bekledik ancak prosedürler nedeniyle bu mümkün olmadı. Taşımalı sistemde çalışan 7 aracımız var. Bu araçları kullanan arkadaşlarımızın öğrencileri taşırken ek iş yapması mümkün değil. Zaten kendimizi kurtarabileceğimiz en asgari düzeyde bu işi yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın dağ köylerine taşımacılığı ayrı ele alarak çalışma yapmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

HABER; C.ÜSTÜNER