Düzce’de 4 yıl önce başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Düzce Kodluyor Projesi” artık il genelindeki okullara yayılacak. Okullarda tasarım ve beceri atölyelerinin kurulmasına yönelik faaliyetlerin devam ettiği şu günlerde Düzce Valiliği, yeni dönem hedefleri ve projeye destek olan kurumlara ilişkin bir bilgilendir yaptı.


Çocukların ve gençlerin çağın becerileri ile donanmış bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, ahlaklı insanlar olarak yetiştirebilmek amacıyla Düzce Kodluyor Projesi’nin hayata geçirildiği belirtilirken, kodlama eğitimlerinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında il geneli tüm ortaokul ve liselerde yaygınlaştırılmasının hedeflendiği aktarıldı.
Vali Dağlı’nın imzaları ile hazırlanan 100’ün üzerinde mektup gönderildi


Açıklama şöyle devam etti: “MEB 2023 Eğitim Vizyonu ile İlkokullardan başlayarak tüm öğretim kademelerinde okullara, çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılması için Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) kurulması hedeflenmektedir. Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor, kültür ve yaşam odaklı yapılandırılacaktır. Bununla beraber problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir. İlkokul ve ortaokullarda Tasarım Beceri Atölyeleri için bilim, sanat, spor, kültür ve yaşam olmak üzere 5 alanda 10 atölye modeli ortaya çıkartılmıştır.


Bunlar; Ahşap ve Metal, Görsel Sanatlar, Müzik, Drama ve Eleştirel Düşünme, Tabiat ve Hayvan Bakımı, Yaşam Becerileri, Açık Hava Sporları, Salon Sporları, FeTeMM (STEM) İle Yazılım ve Tasarım atölye modelleridir. Orta öğretim okullarında ise Bilim, Kültür ve Sanat alanında 2 TBA kurulması planlanmaktadır. Düzce Kodluyor Projesi kapsamında okullarımızda teknik yeterliliklerinin sağlanması, donanım eksikliklerinin tamamlanması, kodlama atölyelerinin kurulması ve Tasarım Beceri Atölyelerinin tüm okullarımızda kurulmasına yönelik maddi destek sağlamak amacıyla ülkemizin sayılı firma kurum ve kuruluşlarına Valimiz Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın imzaları ile hazırlanan 100’ün üzerinde mektup gönderilmiştir.”


Destek olan kurumlar

Projeye destek amacıyla yazılan mektuplar sonrasında son bir yıl içerisinde birçok firma ve kurumdan destek sağlandığını bildiren Valilik, bunları şöyle açıkladı:
“Yapı Kredi Bankası’ndan 45 takım masaüstü bilgisayar
Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu’ndan 25 takım masaüstü bilgisayar
Düzce SGK İl Müdürlüğü’nden 15 takım masaüstü bilgisayar
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nden 10 takım masaüstü bilgisayar
Akbank’tan 13 adet masaüstü bilgisayar ve 15 adet LCD ekran
İş Bankası’ndan 5 adet dizüstü bilgisayar,
Halkbank’tan 5 adet dizüstü bilgisayar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 5 adet lazer yazıcı, 5 adet tarayıcı, 30 adet LCD ekran
 Arçelik A.Ş.’den 21 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 3D printer, 21 adet Arduino Kodlama Seti, 21 Adet Mbot Kodlama Seti
Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş.’den 15 adet masaüstü bilgisayar talebimiz karşılıksız bırakılmayarak yerli ve milli unsurlarla donatılmış geleceğin Türkiye’sini inşa edecek gençlerimizin yetiştirilmesi için çok önem verdiğimiz projemize destek sağlayan tüm firma ve kurumlara teşekkür ederiz.”