Büyük gün 13 Nisan Pazartesi... 40 il ve 3 ayrı ülke saat 14:00 ile 15:00 arasında aynı anda aynı hedef için birleşti.
Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu'nun önderliğinde tüm dünyayı saracak 'Kitabını Al Gel' etkinliği günümüzde kitap okuma oranının az olduğu ve kitap okuması gereken genç toplumun teknolojiye bağlı kaldığı bu dönemde, farkındalık yaratmak için "Kitabını Al Gel" etkinliği düzenlendi.

Yaklaşık 70 kişi, kitap okumayı alışkanlık haline getirmek ve sosyal medyada ki sanal sosyalleşmenin yerini gerçek sosyal ortama taşımak için Kitaplarını alarak Avni Akyol Parkında bir saat boyunca kitap okudu.


Çalışmalarına 3 ay önceden başlanan "Kitabını Al Gel" etkinliği sosyal medyada kısa zamanda büyük  ilgi uyandırdı. Okuyacağı kitabı ve bulunduğu semti #kitabınıalgel hastag'iyle yazan Düzceli gençler bir araya gelerek güneşli  havada kitap okuyarak zamanlarını değerlendirdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Elif Kambur, şunları söyledi:“Etkinliğin çalışmalarına üç ay önceden başladık. 40 il ve ülkede aynı anda gerçekleştiriyoruz. Amacı insanlar genelde kitap okumuyorlar. İnsanlara kitap okumayı sevdirmek. Sosyal medyada edebiyat yerine gerçek hayatta edebiyat yapmayı hedefliyoruz. İlgi baya var. Sosyal medyada da aynı şekilde. Kitabını al gel projesi. Burada 60’dan fazla kişi var. Hedefimiz tüm Türkiye’ye ulaşmak."

Haber;S.KAŞKIR