İşçi Partisi Öncü Kadın Başkanı Nuray Aslan, yeni eğitim sistemiyle birlikte 66 aylık çocukların ilkokula başlatılmasının, onların ruh sağlığını pek çok yönden olumsuz etkileyeceğini söyledi.
Acele Edilmesindeki Niyet Başka
Aslan,” Okullar bu yaştaki çocukların eğitim görmeleri için hazır değildir. İktidarda bunun farkındadır. Ancak eğitimcilerin bütün uyarılara rağmen bir oldu bittiye getirilerek sistemin yürürlüğü konulmasında, bu kadar acele edilmesinin arkasındaki niyet başkadır.” Dedi.
Çocuklar Kurban Ediliyor
Arslan, Başbakan’ın “Milletimiz İmam Hatiplere Kavuştu.”,  “Terörist Yetiştirmediği İçin mi İmam Hatipleri Engellediniz.” Sözlerinin yeni sistemin amacını ortaya koyduğunu öne sürdü.
 “ Asıl niyet ilk 4 yıldan sonra kız çocuklarını eve kapatıp, erkek çocuklarını imam hatip liselerine yönlendirmektedir. Çağdaş, laik bilimsel, demokratik eğitimin güvencesi olan, “ Eğitim Birliği Yasasını” ortadan kaldırmak, ulusal bilinci yok etmektedir.. Asıl amaçları, küresel kapitalizme, bilimsellikten uzak, sorgulamayan, araştırmayan ve hatta düşünmeyen köleler yetiştirmektir.”diyen Arslan, bu amaca ulaşmak için çocukların kurban edildiğini iddia etti.
Gerici Siyasi Emellere Alet Etmeyeceğiz
Aslan, İşçi Partisi Öncü Kadınlar olarak, 4+4+4 sistemi ile çocukların geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Aslan, “Çocuklarımızın gerici siyasi emellere alet edilmesine “ dindar ve kindar nesil” söylemi ile okulların medreseleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizin aydınlık yarınları için anne ve babaları değil, tüm vatandaşlarımızı bu konuda birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”diye konuştu.

S. KAŞKIR