Kurulduğu 2006 yılından itibaren hızlı bir şekilde büyümesine devam eden ve bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Düzce Üniversitesi, Türk öğrencilerin yanı sıra yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da tercih ediliyor. Yeni eğitim döneminde yedi bin yeni öğrenciyi bünyesine katacak olan üniversite, yabancı uyruklu öğrenciler için ayrılan 449 kontenjan için online olarak başvurular alındı.

Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetleri...

Yabancı uyruklu öğrenci alımına ilişkin yönerge gereği yapılan sıralama sonucuna göre asıl ve yedek adaylar ilan edildi. Asıl adayların kayıt başvuruları 5 Ağustos 2016 tarihinde sona erdi. Almanya, İtalya, İsviçre gibi birçok Avrupa ülkesi ile Türki Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinden gelen öğrencilerin tercih ettiği Düzce Üniversitesi, bu yıl 4 bin 181 öğrenci başvurusunu kabul ederek, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversite tarafından belirlenen şartları taşıyan öğrencileri belirlenen kontenjanlara yerleştirdi.

Yedek adaylar için tarih 9-19 Ağustos

Öte yandan yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına asıl olarak kayıt yaptırmak için hak kazanan ve kayıt yaptırmayan adayların yerine yedek adaylar, 9-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında Düzce Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na başvurabilecek.

Haber; C. ÜSTÜNER