4. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi “Birinci Basamak Hekimliği” Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Kongrede ilk konuşmayı Kongre Başkanı Stj. Dr. Alper Bozdoğan yaptı. Bozdoğan konuşmasında, bu yılki kongre konusunu birinci basamak hekimliği olarak belirlediklerini vurgulayarak, “Birinci Basamak Hekimliği sağlık sisteminde ilk tıbbi temas noktasıdır. açık ve sınırsız bir hizmet sağlar. Yaş, cinsiyet yada kişinin herhangi bir özelliğine bakmadan tüm sağlık sorunları ile ilgilenir hekimlik hayatımız boyunca en çok karşılaşacağımız hasta profilini sunmak amacıyla böyle bir program hazırladık” dedi.
Kongrede son olarak konuşan Vali Yardımcısı Miktat Alan ise hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu sorumluluğu ağır olan mesleklerin başında geldiğini belirterek, mesleğinize emin adımlarla başlayacağınız ilimize ve ülkemize faydalı birer hekim olacağınızdan eminim” dedi.
Açılış kocuşmalarının ardından, Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı “Birinci Basamak Hekimliği Nedir?” başlıklı sunumunu yaptı. Geleceğin hekimleri olacak olan tıp fakültesi öğrencilerine birinci basamak hekimliğinin önemini anlatarak öğrencilere mesleki yaşantılarında karşılaşacakları sıkıntılarda ve sağlık sistemi hakkında bilgiler verdi.
Kongrenin ilk günü, Obstetri ve gebe Sağlığı oturumu Metebolik Sembol, hipertansiyon oturumları gerçekleştirilirken, ikinci gününde 18 Mayıs Cumartesi günü Pediatri ve göğüs hastalıkları, Diyabet Hastasına Yaklaşım ve Gastroentoroloji oturumları ile devam etti.
Pazar günü ise geleneksel hale dönüşen Rafting programı ile kongre sona erdi.