2017-2018 yılı eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim ücretsiz olarak sunulan pek çok faaliyet ve imkana uzak kalan ilköğretim öğrencilerinin Müdürlüğü’ne bağlı ve şehir merkezinde sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak için geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar bugün faaliyete geçti.

Düzce Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kızılay’ın işbirliğinde hayata geçirilen 4X4’lük Spor Projesi kapsamında Çamköy İlköğretim Okulu, Necmi Hoşver İlköğretim Okulu, Rıza Malatyalı İlköğretim okulu ve 100.Yıl İlköğretim Okulu’nda okuyan 200 öğrenci 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle eşofmanlarını aldı.



Törene katılan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir ve Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Ali Dilber öğrencilere eşofmanlarını takdim etti.



“Çocuklarımız çok mutlu”
Projeye ilişkin konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci şunları kaydetti:

“4X4’lük projemizin ödül töreniydi bu. Kızılay, Milli Eğitim ve biz ortaklaşa bir proje yaptık. Özellikle spor salonu olmayan ve kırsal kesimlerde olan yani beden eğitimi öğretmeni olmayan okullardaki çocuklarımızı bizim mevcut araçlarımızla alıyoruz, spor salonlarına getiriyoruz. Spor salonlarında belli başlı aktiviteler yapıyoruz, ondan sonra okullarına bakıyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyorlar.”



“Üzerimize düşen ve talep edilen kısmı yerine getirdik”
Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir ise şu ifadelerde bulundu:

“Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bir projesiydi bu. Bize gelip projelerini anlattılar. Düzce ‘de okullar belirlemişler. Spor salonu olmayan, spor aktivitelerinden fazla yararlanamayan okulları belirlemişler. Proje bizim de ilgimizi çekti. Yararlı bir proje olduğunu düşündük. O yaştaki çocukların salonlara getirilmeleri, spor yapmaları uygun olacaktı. Biz de üzerimize düşen ve talep edilen kısmı yerine getirdik. Daha önce zaten başlamışlardı bu çalışmalara. Onlar için de güzel oldu. Kendi arzu ve yeteneklerine göre sporlar yapıyorlar. Bu tür projeleri desteklemeye her zaman hazırız. Şu an 200 öğrencilik ilk grup eğitim alıyor.”



Öğrenciler çok mutlu
Eşofman dağıtımı sonrasında duygularını dile getiren öğrencilerden İnci Yaman, “Çok mutluyum eşofmanlarımı aldığım ve spor yaptığım için Herkese çok teşekkür ediyorum. Vali Bey’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Hasan Basri Çiftçi, “Spor yaptığım için çok memnunum. Eşofmanlarımızı aldığımız için çok mutluyuz. Teşekkür ederiz” derken; Ecenur Yeşildağ, “Eşofmanlarımızı aldığımız için çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz” diyerek mutluluklarını dile getirdi.





Haber: Ö.YILMAZ