İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yazılı olarak yaptığı açıklama ile Düzce’nin farklı adreslerinde faaliyet gösteren 5 ayrı okulun bünyesinde imam hatip ortaokulları açıldığını duyurdu. Müdürlük açıklamasında eğitim sistemi içerisinde faaliyetini sürdüren imam hatip ortaokullarına halkın ilgisinin arttığını kaydederek, mevcut okulların kapasitesinin vatandaş taleplerini karşılayamadığı belirtildi.

Müdürlük söz konusu gelişmeler dolayısıyla Düzce Merkez ilçede bulunan ve imam hatip ortaokulu bulunmayan Aziziye, Uzunmustafa, Kültür, Şerefiye, Camikebir, Cedidiye, Nusrettin, Burhaniye, Hamidiye, Beyciler, Karaca, Metek TOKİ, Koçyazı mahallelerine hizmet vermesi için bu mahallelerin adres kayıt bölgesinde bulunan Mustafa Kemal, Hikmet Akın ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokullarının bünyesinde veli talepleri de göz önünde bulundurularak imam hatip ortaokulları açıldığı kamuoyuna açıkladı.

Yine aynı gerekçeyle veli talepleri değerlendirilerek Aydınpınar ve İstilli Ortaokullarında da imam hatip ortaokulları açıldığı aktarıldı.

Haber.Y.SEVER