Düzce Üniversitesi, ek kontenjanlarla birlikte yeni açılacak olan Meslek Yükseokulları için düzenlenecek olan açılış programıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcıları ve Fakülte öğretim üyelerinin katıldığı toplantı da Meslek Yüksekokulları'nın yapılması için bu zamana kadar geçen süreç değerlendirdi. Yüksekokullarla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Meslek Yüksekokullarını açmak için büyük gayretler gösterdik. Bu konuda ilçe belediyeleri de bize yardımcı olarak kendi binalarını okullar için tahsis etti. Biz bu okulları faaliyete açmak için gerçekten çok zor süreçlerden geçtik.” şeklinde konuştu.

Okulları yeni eğitim – öğretimle birlikte hizmete açmayı düşündüklerini ama öğrenci kılavuzunda yapılan hatalardan dolayı açılışların geciktiğini de ifade eden Rektör Şerifoğlu, “Kılavuzlarda ilk kez yaşanan bir hata nedeniyle açılışlar ek kontenjanlara kadar bekletilmek zorunda kaldı. Aslında böyle olması iyi oldu. Çünkü okullar tam anlamıyla hazır değildi ve eğer yeni eğitim yılıyla birlikte eğitim verilseydi ciddi sorunlar yaşayabilirdik. Açılışın ek kontenjanlara kalmasıyla birlikte bizde bütün sorunları çözerek tam anlamıyla eğitim verecek konuma ulaştık. Açılışta sizde göreceksiniz ki okullar için modern malzemeler kullanıldı ve öğrencilerin eğitimi için modern sınıflar oluşturuldu.” ifadelerini kullandı.

Yığılca'da niçin Meslek Yüksekokulu yapılmadığına da değinen Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Yığılca'nın gerekli şartlara daha tam olarak uygun olmadığını söyleyerek “İlçe de gerekli şartlar oluşmadığı için burada okul açmıyoruz. Yığılca''da önemli bir ilçemiz ve kısa zamanda oraya da Meslek Yüksekokulu açacağız.” dedi.

Açılacak olan Meslek Yüksekokullarında toplam 450 öğrencinin eğitim görmesi beklenirken açılışlara gelmek isteyen öğretim görevlileri ve vatandaşlar için 6 Kasım günü saat 09.30'da Rektörlük binasından servis kaldırılacak. 6 Kasım perşembe günü saat 10,00'da Çilimli, 11.30'da Gümüşova, 15.30'da Cumayeri Meslek Yüksekokulları'nın açılacakken 7 Kasım Cuma günü saat 10.30'da Gölyaka ve saat 15.00'da ise Kaynaşlı Meslek Yüksekokulları'nın açılışları gerçekleştirilecek.