Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’de kitap okuma seviyesinin artması için 52. Kütüphaneler Haftası kapsamında, bu yıl 5. kez 81 ilde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği düzenlendi.



Düzce’de etkinliğin adresi bu yıl da Anıtpark Meydanı oldu. Etkinliğe Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenim gören 60 öğrenci katıldı. Saat 12.30’da başlayan ve yarım saat süren etkinlikte Vali Yardımcısı Kazım Karabulut öğrencilerini kitabıyla eşlik etti.



Etkinlikle düşüncelerini aldığımız Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, “Etkinlik için bazı vatandaşlarımız teatral bir şey gibi görebilir ama halkımızda okuma duygusu ve heyecanını arttırmak için bu yöntemin uygulanması Sayın Bakanımız tarafından uygun görüldü. Çok yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Son dönemde görsel medyaya yönelim arttığı için daha çok görmeye ve duymaya göre yaşıyoruz. Kişisel gelişimin en temel ilkesi olan okuma alışkanlığının ihmal ediyoruz. Bu durumu aşmanın bir yöntemi olarak güzel bir çalışma oldu.” diye konuştu.

Etkinliğe katılan öğrencilerde kitap okumanın kendilerini geliştirdiğini derslerine olumlu katkı sağladığını dile getirdiler.

Haber:Y.SEVER