Orta Öğretim Kurumları sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile artık 5 zayıfı olan öğrenciler sınıf geçebilecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları sınıf geçme ve sınav yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişiklik ile Bakanlık sınıf geçmeyi kolaylaştırdı. Daha önceki düzenlemede, en fazla 2 zayıfı bulunan öğrenci bir üst sınıfa sorumlu geçebilirken, yeni düzenleme ile bu sayı 5’e çıkarıldı.

 

 Daha önce alan seçimi ders kesiminden itibaren yeni ders yılının başlamasına kadar geçen süre içinde yapılırken, artık ders kesiminden itibaren Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk sınavlarının bitimini izleyen 10 iş günü içinde yapılabilecek.

 

Alan değişikliği artık öğrenim süresince bir defa yapılabilecek. Daha önce iki kez toplanan Zümre Öğretmenler Kurulu da birinci ve ikinci dönem başı ile ders kesiminden sonra olmak üzere bir öğretim yılında üç kez toplanacak. Öğrenciler aldıkları sağlık raporunu daha önce 7 iş günü içerisinde bildirebilirken, bu süre 5 iş gününe çekildi.