Öğrenciler her gün 1.5 kilometrelik tehlikeli yolu yürüyor.

Eğitim – öğretim yılıyla birlikte daha önce de bazı mahalle ile köylerdeki servis ve okul sorunlarını da ekranlara taşımıştık. Taşıma konusunda yapılan düzenlemelerle okul servisinden yoksun kalan köyler arasında Gümüşova Belediyesi'ne bağlı Kahveleryanı Köyü'de eklendi. Bu yıl servissiz kalan köydeki 54 öğrenci her gün 1.5 kilometre uzaklıktaki Hacıkadirler Köyü İlköğretim Okulu'na yürümek zorunda kalıyor. Yürüdükleri dar yolu yaklaşık 8 köy ve iki ilçedeki araçların da kullanması yaşanan sorunu gözler önüne seriyor.

"Bu konuda bize yardımcı olmaları gerekiyor."

Konu hakkında bilgi aldığımız Kahveleryanı Köyü Muhtarı Yaşar Paşalı, bu konuyu gerekli yerlere ilettiklerini ama bir cevap alamadıklarını söyleyerek “ Bu köydeki öğrencilerin durumunun ne olacağını bilmiyoruz. Her gün öğrencilerin aileleri köy meydanına gelip çocuklarını uğurluyorlar ama rahat olamıyorlar. Bu konuda bize yardımcı olmaları gerekiyor. Köydeki çocuklarda okula gitme konusunda mağdur durumda. Havalar sıcak ama kış mevsimi de yaklaşıyor. Ailelerde bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.” şeklinde konuştu.

"Biz bu ülke vatandaşı değil miyiz.?"

Öğrenci aileleri de sıkıntılarını anlatarak “ Bu kadar çocuğa yazık değil mi? Birinci, ikinci sınıfa giden çocuklarımızda var. Biz bu yola güvenip nasıl çocuklarımızı okula yollayalım. Yolda güvenli değil. Ufacık çocuklar her gün gidip gelirken yoruluyorlar. Geçen yıl servis vardı ama bu yıl kaldırdılar. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Biz bu ülke vatandaşı değil miyiz?. Bize sahip çıksınlar. Tek istediğimiz çocuklarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda eğitim görmesidir.” ifadelerini kullandı.

"Yetkililerin bize servisimizi geri vermesini istiyoruz."

Okullarına bu şekilde gitmekten duydukları üzüntüyü dile getiren öğrencilerde yetkililere seslenip hep bir ağızdan “ Yetkililerin bize servisimizi geri vermesini istiyoruz. Bize yardım etsinler.” diyerek yaşadıkları sorunları anlattılar.

"Bakanlık emri nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildi."

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada da “ Bakanlık emri gereği 2 km den az olan mesafedeki köylerin taşımasını tamamen kaldırmıştır. Aslında geçen yıllarda da bu uygulamanın yapılması gerekirdi ancak uygulanmamış bu nedenle bu yasa gereği taşımalı eğitimi bu köyden kaldırdık. Yasalara uymak zorundayız'' denildi.