Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Altıncı Ulusal Orman Fakülteleri Öğrenci Kongresi nedeniyle Türkiye’de bulunan tüm Orman Fakültesi öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Değişik üniversitelerden kongreye katılan öğrenciler çevre ve orman konusundaki bilimsel bildirilerini sundular.

 

Düzce Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde başlayan ve iki gün sürecek olan kongreye, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden katılan 300’e yakın öğrencinin yanı sıra, Türkiye’de bulunan diğer orman fakültelerinden de 200 civarında öğrenci katıldı.

 

Düzce Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde başlayan ve iki gün sürecek olan kongrenin sabah saatlerinde yapılan açılışının ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Orhan Kural, “Yaşanabilir Bir Çevre İçin Elele” konulu bir konferans da verdi.

 

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye genelinde dokuz Orman Fakültesi öğrencileri, Çevre, Orman ve Orman ürünleri konularındaki bilimsel bildirilerini sundular. İki gün sürecek olan kongrede toplan 62 sunum yapılacak, 32 de poster bildiri okunacak.

 

Yarın bildirilerin okunmasının tamamlanması ile sona erecek olan Kongrenin ardından, bildirilerin bir kitap haline getirilerek basılacağı öğrenildi.