Düzce Üniversitesi Konuralp yerleşkesi Anfi Tiyatro'da mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve tüm öğretim üyelerinin ev sahipliğinde yapılan Törene, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkan vekili Vahap Demirel, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Yığılca ve Konuralp Belediye Başkanları, Sağlık İl Müdürü Dr. Ersin Şimşek, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, davetliler ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenci velileri ile mezun olan öğrenciler katıldı. Düzce Valisi Vasip Şahin törende yaptığı konuşmada, “uzun bir eğitim döneminin ardından lisans eğitiminizi tamamladınız. Bu süre içinde aileleriniz sizlere büyük destekler verdiler ve artık sıra sizde. Bundan sonra sizler onlara destek olacaksınız” dedi. Düzce Üniversitesi Rektörü, öğretim üyeleriyle birlikte Düzce'ye bütünleşti diyen Vali, Üniversite; İnatla, ısrarla büyümeye devam ediyor. Sanayiyle, şehirle bütünleşen bir Üniversite'nin gelişmesi daha kolay oluyor dedi.
Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Akçakoca Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tepkisinin yanlış anlamadan kaynaklandığını söyleyerek başladığı konuşmasında, “2006 -2007 yılında üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz diplomalarını alıyor böylece meslek yüksek okullarımız ilk mezunlarını veriyorlar” dedi. Şerifoğlu,“Bugün mezun oluyorsunuz ancak bundan sonra da yolunuza heycanla devam edin sanayinin ve özel sektörün sizlere çok ihtiyacı var” dedi. Öğrenci velilerine ise “en değerli varlıklarınızı bizlere emanet ettiniz, bizler de onların eğitimlerine yardımcı olduk. Ben tüm öğrencilerime ve öğrenci velilerine üniversitenin rektörü olmanın yanı sıra bir Düzceli olarak çok teşekkür ediyorum ayrıca üniversitemizin gelişmesi için bizlere her zaman destek olan Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Yerel Yöneticilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza tüm destekleri için çok teşekkür ediyorum” dedi. Mezun olan 600 öğrenci adına konuşan Tıp Fakültesi Öğrencisi Canan Polat eğitimlerinde emeği geneçenlere teşekkür ederek bugün “buradan ayrılıyoruz ancak yüreğimizde her zaman Düzce ve Düzce üniversitesi yer alacaktır. Sizleri asla unutmayacağız” dedi. Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi ve bölümlerinde ilk üçe giren öğrenciler başarı belgesi ve plaketlerini Vali Vasip Şahin'in yanı sıra prototokol üyelerinden aldılar. Plaket töreninden sonra mezun olan öğrencilere Rektör tarafından Atatürk'ün nutku hediye edildi ve sahneye gelen öğrenciler Onuncı Yıl marşı eşliğinde anne babalarının karşısında gurulu bir şekilde keplerini fırlattılar.


Plaket töreni sırasında Tıp Fakültesini ikincilikle bitiren Öncütürk Koleji Lisesi ilk mezunlarından olan Hilal Demir, “ilkokuldan itibaren ailemin büyük desteği ile tabiki Öncütürk Kolejininde aldığımız eğitimin de büyük katkılarıyla 6 yıllık eğitimi tamamladık. Artık yeni bir hayata başlıyoruz” dedi.

Haber; H. KAYA