Düzce’de ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplamda 63 bin 949 öğrenci yarıyıl tatiline çıktı. 2012-2013 eğitim öğretim dönemi ilk devresinin sona ermesi nedeniyle bugün Beyciler İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Vali yardımcılar Miktat Alan ve Erdoğan Ülker ile Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’nın katıldığı törende heyecanla bekleyen öğrencilere karneleri ve küçük hediyeler verildi. Bu yıl ilk kez karne alacak olan 60-66 aylıkların heyecanı ise gözlerinden okunuyordu.
Törene katılan Vali Yardımcısı Miktat Alan, ailelere ve öğrencilere önerilerde bulundu.
Alan, “4 aydır yoğun bir eğitim öğretimi sonrasında öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz üstün bir fedakarlık örneği gösterdiler bugün karnelerini vererek öğrencilerimizin 15 günlük dinlenme tatilini başlatıyoruz. Biz yarınlarımızın aydınlık olmasını istiyorsak, yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitimine önem vermek zorundayız. Sayımız ne kadar çok olursa olsun bu çokluğu iyi yetiştiremezsek bir kıymeti olmayacaktır. Bizler ülkemizin her tarafında olduğu gibi ilimizde de tüm okullarımızda da tüm okullarımızda çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alabilmesi için seferber oluyoruz. Bazılarınızın karneleri iyi olurken, bazılarının ki de o kadar iyi olmayabilir bunda öğretmenlerin ve velilerinde katkısı vardır. Çocuğun karnesinde zayıf olan çocuklarımız kendilerini hesaba çekerek acaba nasıl daha başarılı olur diye düşünmelidir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla bol bol eğlenin ancak kitap okumayı unutmayın.”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, çocukların önemli olduklarını sağlamak için başarıya teşvik edilmeleri gerektiğini vurguladı.
Yazıcı, “17 Eylül’de başlayan ve bugün ara vereceğimiz eğitim ve öğretim yılı 11 şubat pazartesi günü tekrar başlayacak. İlimizde 69 bin civarında öğrencimiz tatile giriyor 2 hafta not kırıklıklarının kalp kırıklarına dönmemesini tatilin kabusa dönüşmemesini istiyoruz. Asıl olan geleceğimizin güvencesi, yavrularımızın iyi insan olması, iyi yurttaş olması ve vatanına milletine milli manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesidir. Önlerinde iyi model olmak, başaracağına inandırmak, önemli olduklarını sağlamak için daima çocuklarımızı teşvik etmek zorundayız. Değerli öğretmen arkadaşlarım her zaman mutlu bir aile tablosu içinde yer almak isteriz. Okullarımızdan istenen, tercih edilen huzur bulunan bir kurum olması başta okul yönetiminin ve sizlerin elindedir.” Şeklinde konuştu.
Beyciler İlkokulu Müdürü Doğan Akçay ise, okul hakkında bilgiler verdi.
“1963 yılından beri erdemli nesiller yetiştirmek için eğitim-öğretim faaliyetlerine kesintisiz devam eden okulumuz 2009 yılından itibaren bu binada hizmet vermeye başlamıştır. 322 velimizle büyük bir aileyiz, bu büyük aileyi güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayıp onurlandırdığınız için teşekkür ederim.”
Karne dağıtım töreninde birinci dönemde spor faaliyetlerinde başarılı olan öğrencilere kupa verildi. Karnesi iyi olanlar mutlu, kırık notu olanlar ise üzgündü.

Haber: H.İŞCAN