Pazartesi günü Düzce valiliği görevine başlayan Vali Vasip Şahin’in ilk ziyaretcilerinden biriside basın mensupları oldu. Düzce Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve Basın Birliği Derneği basın mensuplarıyla birlikte Vali Vasip Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Ziyaret sırasında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ve Basın Birliği Derneği Başkanı Tuncay Türkgülü basın mensupları adına, “ilimize hoş geldiniz. Yeni göreviniz hayırlı olsun ve başarılar dileriz” dediler.
Basın mensupları ile kısa bir tanışmanın ardından bir çoğunuzu daha önceden tanıyorum diyen Şahin, “Düzce'de görev yaptığım sürede güzel dostluklar yaşadık. O dönemde basın mensubu arkadaşlarımızın özverili ve gayretli çalışmalarına şahit olmuştum. Düzce’nin çok diri ve canlı bir medyası var. Ben Düzce’den gittikten sonrada yakından takip ettim ve yeniden sizlerle çalışacak olmaktan son derece memnunum” dedi. Gazetecilere “Bizide bazı konularda sizlerle paylaşamayacağımız noktalar olacaktır” diyen Şahin, bürokratlardan teknik bilgi alma konusndada katı bir tutum içinde olmayacağız. Teknik bilgiler verilmesinde bir sakınca olmaz. Sizlerde Düzce’nin gelişmesi için takip ikaz ve tenkit görevlerinizi yapacaksınız. İyi niyetle yapıcı ve olumlu desteklerinizi bekliyorum. Sizlerin mesleğinizi ve Düzce’nin gelişmesini ne kadar istediğinizi bildiğim için böyle bir ekiple çalışmaktan son derece mutluyum dedi. Kendisinin Düzce’de öncelikli olarak 3 konu tespit ettiğini belirten Şahin, “İlk olarak eğitim, daha sonra gençliğin sorunları ve son olarak ise düzgün sanayileşme. Bu 3 sorunu ön plana alarak çalışmalar yapacağız. Düzce'de geçmiş dönemlerde bir açıklama yapmıştım o açıklşamada Sanayi açısından en iyi bölgenin Düzce olduğunu söylemişyim. O dönemlerde İstanbul ve İzmit'te sanayileşmenin doluluk oranını dile getirirken önümüzde sadece Adapazarı’nın olduğunu ve oranında doluluk oranının arttığını söylemiştim. Bugün Düzce'de sanayileşmenin çoğaldığını görüyoruz. İkinci organize sanayi bölgesi ise neredeyse dolmak üzere. Düzce için eğitim çok önemli. Bu yüzden eğitime de çok önem veriyoruz. Bu işte velilerin önemli görevler alması ve çocuklara motivasyon sağlaması gerekiyor. ÖSS sıralamalarında Düzce 71. sırada bu hak ettiğimiz bir yer değil ve ilimiz için kötü bir sonuç” dedi.

Haber; H. KAYA